""


Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürlüğü’nce, kentin içme suyu ihtiyacının karşılanması için 25 Temmuz 2012 yılında başlayan çalışmalarda son aşamaya gelindi. 48,5 kilometrelik yeni hattın tanıtımına dikkat çekmek ve borunun büyüklüğünü anlatmak amacıyla içine otomobil yerleştirilen su borusu Van Valiliği bahçesinde görücüye çıktı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan DSİ Van 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ilde meydana gelen depremlerden sonra inşa edilen konutlar ile mevcut yapılarda yaşanan su sorununu çözmek amacıyla 2012 yılında çalışmaların başlatıldığını belirttiler. Çok zor şartlar altında yapılan çalışmaların 17 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren yetkililer, Van’ın 11 Aralık 2013 tarihinde içme suyuna kavuşacağını söylediler.

Depremlerden sonra şehir merkezine içme suyu taşıyan isale hattında da oluşan hasarın giderilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Van Belediyesi işbirliğinde, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde 48,5 kilometrelik yeni hattın yapımında artık son aşamaya gelindiğini ifade eden yetkililer, “Şamran kaynağı ile Van arasındaki 48,5 kilometre uzunluğundaki hatta her biri 2 metre çapında çelik borular yerleştirildi. Böylece 11 Aralık 2013 tarihinde tamamlanacak olan isale hattı ile il merkezi ve civar yerleşimlerinin 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyaçları karşılanacaktır” şeklinde konuştular.

Vatandaşlar ise, yıllardır süren içme suyu sıkıntısının çözüme kavuşması nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, sıkıntının giderilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Editör: Wan Haber