Selendi ilçesinde, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında düzenlenen "Selendi Okuyor" kampanyasında, en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi.
Selendi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Selendi Okuyor" kampanya çerçevesinde, kampanyaya katılan öğrencilere 20 soruluk bir sınav uygulandı. Öğrencilerin ne kadar okuduğunun ölçüldüğü sınavda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.
Ödül törenine Kaymakam Yasin Ortakcı'nın yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serkan Tahir Keskindemir, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende kitap okumanın önemini vurgulayan Kaymakam Ortakcı, "Kitap okuyanın öncelikle kendine olan güveni artar. Kitap okuyan aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirir, geniş bir görüş açısı kazanır. Olayları inceleme yeteneğini kazanır. Bundan dolayıdır ki, kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor" dedi.
Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencileri Kaymakam Yasin Ortakcı ve konuklar tarafından verildi.
(AÇ-ERG-Y)

16.01.2013 15:17:24 TSI

Editör: Wan Haber