Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürlüğü'nde eğitim alan çocuklar, Çocuk Hakları Hatıra Ormanı'nda 250 fidanı toprakla buluşturdu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, müdürlüğe bağlı ÇOGEM tarafından "Risk Altındaki Çocukların Sosyal Gelişimi Projesi" kapsamında, ÇOGEM'li çocuklar merkez Toroslar ilçesi Anıttepe'de bulunan Çocuk Hakları Hatıra Ormanı'na 250 adet fidan dikti. Fidan dikme törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selahattin Bulut, Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ile Türkiye Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Aytekin Ataş katıldı.
Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Bulut, çocukların sosyal gelişimi projesi kapsamında yürütülen çalışmaların sadece gezi ve piknikle sınırlı olmadığını, aynı zamanda eğitim vermeyi de amaçladığını söyledi. Fidan dikmenin de bir eğitim faaliyeti olduğunu belirten Bulut, çocuklara çevre bilinci kazandırmak ve yeşile bürünmüş bir çevre oluşturulmasının çocukların sosyal gelişiminin bir parçası olduğunu kaydetti. Bulut, geçen yıl Mayıs ayında başlatılan projenin, Mersin'in göçle gelen mahallelerindeki çocukların kente uyum sürecine de katkı vereceğini dile getirdi.
Orman Bölge Müdürü Acer de müdürlük olarak bir çok başarılı projeye imza attıklarını, diğer kurumların yürüttüğü sosyal projelere de destek verdiklerini dile getirdi. Bu kapsamda Bölge Müdürlüğü olarak 'Çocukların Sosyal Gelişimi' projesine de her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Acer, "Orman Bölge Müdürlüğüne ait piknik alanı ve tesislerimizi de çocuklarımızın günübirlik kullanımına açacağız" dedi.
ÇOGEM Müdürü Sarı da başta Bulut olmak üzere Acer ve törene katılanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından yaklaşık 150 çocuğun katıldığı etkinlikte, Selahattin Bulut ve Abdurrahman Acer, çocuklarla birlikte fidan dikti.
(KYM-Y)

31.01.2013 11:00:28 TSI

Editör: Wan Haber