Vangölü Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) öğretmen ve öğrencileri, giyim yardımında bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası'na (VATSO) teşekkür ziyaretinde bulundular.
ÇÖGEM Müdürü Sabahattin Bulut ve beraberinde bulunan kurum öğretmenleri Hayrettin Haktanır, Hatice Bal ve Nalan Cacim ile bir grup öğrenci, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Nadiroğlu'nun isminin yer aldığı tablo ile üzerinde fotoğrafının da bulunduğu 2013 yılı takvimini hediye eden öğrenciler ve öğretmenleri, VATSO'nun Kurban Bayramı'ndan ÇOGEM'in açtığı kurslara katılan 150 öğrenciye yaptığı mont ve bot yardımından dolayı da teşekkür ettiler. Açtıkları kurslara katılan öğrencilerin büyük bir bölümünün göçle gelen ailelerin çocuklarından oluştuğunu ifade eden ÇOGEM Müdürü Sabahattin Bulut, öğrencilerin Ticaret ve Sanayi Odası sayesinde bu kışı üşümeden geçireceklerini ifade etti. Öğrencilerine yapılan giyim yardımını çok önemsediklerini belirten Bulut, "Büyük bir bölümü göçle gelen ailelerin çocukları olan öğrencilerimiz bu yıl sayenizde kışı sıcak geçirecekler. Bunun için size teşekkür ediyoruz" dedi.
Toplumun geleceği olan çocukları çok önemsediklerini ifade eden Nadiroğlu ise, bu yıl maddi durumu iyi olmayan bin civarında öğrenciye mont ve bot yardımında bulunduklarını ifade etti. Oda olarak her yıl düzenli olarak bu tür yardımları yaptıklarını da hatırlatan Nadiroğlu, "Toplum olarak iyi eğitilmiş gençlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ancak, Türkiye'deki eğitim sistemi değişmelidir. Uygulamalı eğitime geçmeliyiz. Kitaplarda anlatılanların sahada mutlaka uygulanması gerekir. Tarla görmeden ziraat mühendisi olan gençlerimiz var" dedi.
Öğrencilerle de sohbet edip ders durumlarını soran Nadiroğlu, daha sonra öğrenciler ve öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Nadiroğlu, çeşitli hediyeler verdiği minik misafirlerini kapıya kadar uğurladı.
(MSA-Y)

16.01.2013 12:49:44 TSI

Editör: Wan Haber