Van Gölü Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik yatılı kamp düzenlendi.
Merkez ve ilçelerinden seçilen başarılı öğrencilerin 15 günlük yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla ÇOGEM' de yatılı bir kamp düzenlediklerini belirten Müdür vekili Tarık Mataracı, amaçlarının burada bir kardeşlik tesisinde bulunmak olduğunu söyledi. Merkezde düzenlenen aktiviteler ile sömestr tatiline giren öğrencilerin hem okul streslerini atmalarını hem de sosyal bir deneyim kazanmalarını istediklerini ifade eden Mataracı, "Burası normalde gündüzlü eğitim veriliyor. Merkezden servislerle buraya getirilen öğrencilerimiz el işi, el sanatları gibi değişik faaliyetlerde bulunuyorlar. Bunun yanı sıra 6 günlük yatılı kamp şeklinde bir programımız oldu. İlk olarak çevre illerden gelen öğrencilerimizi ağırladık. Ondan sonra da ilçelerimize yöneldik ve 6 tane ilçemizden toplam 62 tane öğrencimiz yatılı olarak burada kaldılar. Gün içinde değişik aktivitelerimiz oldu. Öğretmenlerimiz nezaretinde kitap okuyan öğrencilerimiz, bunun yanında spor yapma ve gerek merkez gerekse ilçelerdeki tarihi yerleri gezme fırsatı buluyorlar. En önemlisi öğrencilerimiz burada farklı ilçelerden gelen öğrencilerle kaynaşıp, güzel bir kardeşlik tesisinde bulunuyorlar" dedi.
ÇOGEM' de taşımalı öğrencilerle birlikte yaklaşık 200 öğrencilerinin olduğunu dile getirerek bunların 112 sinin yatılı kaldığını sözlerine ekledi.
Öte yandan ÇOGEM'de güzel vakit geçirdiklerini belirten öğrenciler ise yeni arkadaşlıklar edindiklerini ve daha önce görmedikleri birçok tarihi yeri gezdiklerini söylediler.
(ATL-Yİ-Y)

08.02.2013 10:13:38 TSI

Editör: Wan Haber