Henüz 20 yaşında olan genç, Mazidağı'nda ortaya çıkan olayları halkın sorunlarını, siyasi sosyal ve kültürel olayları, dilek ve talepleri öz çabalarıyla kendi sosyal medya hesabından duyurması kısa sürede herkesin dikkatini çekti. 

WanHaber.com’un ulaştığı Özgür Kaya, “Çocukluktan beri birçok olaya bir çok sıkıntıya şahit oldum. Birilerinin bu olayları duyurması gerekiyordu, fakat bunların hep gizli kalması içimde var olan habercilik potansiyelinin açığa çıkmasına neden oldu. İlk başlarda telefon kamerasını kullanıp sosyal medya hesabımdan duyurmaya çalıştığım haberleri daha kaliteli bir şekilde yapmaya karar verdim fakat bunun için bir mikrofon ve daha iyi bir kameraya ihtiyaç vardı.
Bunları alacak şartlara sahip olmadığım için kendi çabalarımla evde bir mikrofon yapmaya karar verdim daha sonra şartları biraz daha iyileştirerek Mardin'de yerel bir haber sitesinde çalışmaya başladım ve bu sayede insanların kendi ağızlarından sorunlarını dile getirmelerine vesile oldum.

a90725fb-086a-408e-9ce5-c3353815ecdd.jpg

Bu şekilde başlayan serüvenimin henüz çok başındayım, üniversite de bunun eğitimini almak ve çok daha iyi bir yerlere gelmek için tercihlerde bulundum. İnşallah Türkiye'de tarafsız ve saygın ve aynı zaman etik ilkelere bağlı bir haberci olmak en büyük amacım. Bu benim için hem yaşam felsefesi hem de görev ve sorumluluk olarak benimsediğim bir maceradır. Halkımın sesini duyurmak birilerine ses olmak beni bu yaşamda mutlu eden ruhumu doygunluğa ulaştıran en önemli iş” dedi.

Lisede felsefe öğretmeni olan Adnan Avcı'nın kendisi için rol model görevi gördüğünü ve bu konuda kendisini sürekli destekleyip peskistireç sağladığını söyleyen Kaya ; ayrıca öğretmenlerin öğrencilerin yetenek ve ilgi alanlarıyla ilgilenmesini buna uygun bir şekilde yönlendirmelerde bulunarak öğrencide ki potansiyeli açığa çıkarmasının önemi üzerinde durarak felsefe öğretmeni Adnan Avcı'nın kendisi için bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

37d6ebd5-7cbb-4ba4-9cd6-c336230d997d.jpg

Bu konu da mikrofonu yönelttiğimiz Felsefe öğretmeni Adnan Avcı; “haberciliğin temeli çok farklılık çok seslilik ve çok renkliliktir. Haberin kendisinin duyurulmasından öte gerçekliğin gizlenmeden bilinebilmesini sağlamaktır. Özgür'deki hakikat arayışı beni derinden etkileyen bir durumdu. Sınıfta sessiz içe kapanık dış dünyaya kapalı bir izlenim veren Özgür'ün görüntüsü aslında farklı bir zihnin yepyeni bir renk tasarımının imgesiydi. Sessiz dışa kapalı bu genç okul dışında durmadan hakikat arayışı içindeydi, sürekli haber peşindeydi kendi ilçesindeki bir olayı o kadar çok içselleştirirdi ki kendisi yaşamış kendisi mutlu olmuş kendisi üzülürmüşçesine benimle paylaşmaya koyulurdu. Bu bir insan potansiyelidir bir farklılık bir çeşit her insan özeldir deyiminin vücut bulmuş halidir. Öğretmenlik sadece müfredat sınırları içerisinde bir şeyler anlatıp eve dönmek değildir. Bir çocuk ders kapsamında çok başarılı olmayabilir, bunun çevresel ya da zihinsel birçok sebebi olabilir fakat her öğrencinin başarılı olduğu onu yapmaktan mutluluk duyacağı bir ilgi alanı vardır.

195b5ca3-f897-4c63-b984-4966430d5ec4.jpg

Öğretmenin gerçek görevi bunu açığa çıkarıp desteklemektir ayrıca söylenmesi gerekeni söylemektir. Kişi Kendisini anlamayabilir kendine dair tasarımı her zaman kusurlu olur çünkü kendisine dışardan bakamaz ancak sezebilir fakat başkasına bakabilir ve onun gerçek potansiyelini görebilir renk körü değilse! Özgür özel bir çocuk her zaman desteklerimi sunacağım ve ilerde çok başarılı bir haberci olacağına inandığım biri. Kendisini tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber