Bursa'da dün akşam 2'si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasında çocuklarını ve kardeşini kaybeden baba Serhat Taşçı, dehşet anlarını anlattı.
Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi Kadıpazarı Sokak'taki iki katlı ahşap evde dün saat 21.15 sıralarında yangın çıktı. Birinci katta sobadan çıkan yangından balkonda güvercin besleyen baba Serhat Taşçı ile banyodaki anne Selma Taşçı sağ kurtulurken, eşiyle geçinemediği için baba evine dönen hala Ecem Taşçı (18) ile birlikte ailenin kızları Zeynep (7), Nazlı Taşçı can verdi. Cesetler otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, acılı baba Serhat Taşçı faciaya dönüşen yangını anlattı.
Yangın çıktığı esnada evde olduğunu söyleyen Taşçı, "Nasıl çıktığını bilmiyorum. Ben yan taraftaydım. Annemin bağırtılarını duydum. Kova ile su aldım. İçeri girmeye düşünüyordum ama giremedim. Alevler vardı. Dışarıya kadar da vurmuştu" dedi.

"YANGIN 5 DAKİKADA BENZİN DÖKMÜŞ GİBİ HARLADI"
Yangının 5 dakika içinde benzin dökülmüş gibi büyüdüğünü kaydeden Taşçı, şöyle devam etti:
"Ahşap olduğu için her yer yandı. Ev ahşaptı. Anne ve babam kendileri çıktı. Babam aşağıya indi. İçeriye su atmak için kapıyı açınca alevler suratına vurdu. Babamın saçları, yüzü ve elleri yandı. Yangın aşağıda başlamış. Orada kimse yoktu. Çocuklar üst kattaydı. İçeriye giremedik çocukları almak için."
Yangında kız kardeşi Ecem Taşçı'yı da kaybeden acılı baba, "Kız kardeşim çocukları almak için içeriye giriyor. Onu da sonra duydum. Ben girmeye çalıştım 2-3 sefer. Giremedim. Su atmaya çalıştık. Alttan girmeyi denedim. Çeşmeden su almak istedim ama elektrik kaçağı olduğu için kovayı bile alamadım. Çocukları alamadık. İçeriye giremedik. Ben yan taraftaydım. Zeynep 7 yaşındaydı, ilkokula başlamıştı. Kız kardeşim 18 yaşında. O içeriye girerken alevlerin arasında kaldı" dedi.
(YS-İHS-GS-Y)

16.02.2013 14:01:09 TSI

Editör: Wan Haber