CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, çocuğu trafik kazasının ardından kaybolan bir baba ve 2008'te oğlu ölen başka bir babayla birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, çocuğunu kaybeden iki baba ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Abdullah Özkürkcü eski eşinin, 15 Eylül 2012 yılında trafik kazasında hayatını kaybettiğini, kaza sırasında aynı arabada bulunan ve hafif yaralı kurtulan kızı Sude Naz'dan o tarihten bu yana haber alamadığını anlattı. Kızının fotoğraflarını gösteren Özkürkcü, çocuğunun eski bacanağı İsmail Çelik'e teslim edildiğini, eski eşinin ailesinin çocuğu okula kaydettirdiğini ancak daha sonra savcılıktaki ifadelerde çocuğu kendilerinin de görmediğini söylediklerini ifade etti.
Her yere başvurduğunu, suç duyurusunda bulunduğunu, çocuğu yaşadığı halde hiçbir yerde bulamadığını, kazadan sonra sesini dahil duymadığını anlatan Özkürkcü, "Yetkililere ulaştım ama hiçbir sonuca ulaşamadım. Çocuğum nerede, neden bana teslim edilmedi, bu çocuğun suçu, günahı ne? Adalet istiyorum. Bu çile bitsin artık yeter" dedi.
Diğer baba Halim Tatlıtürk ise oğlu Rıfat Tatlıtürk'ün, Rize İyidere'de 2008'de Dursun Ali Güneş Eğitim Merkezi'nde bir antrenman sırasında rahatsızlandığının söylendiğini, akşam kusma, başağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılıp, serum verildikten sonra taburcu edildiğini ancak şikayetlerin devamı üzerine şuuru kapalı şekilde yeniden hastaneye götürüldüğünü anlattı. Gök, 8-9 günlük tedavinden sonra aileye, Rıfat Tatlıtürk'ün beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiğinin söylendiğini ancak daha sonra bu ölümün beyin travmasından kaynaklandığının anlaşıldığını belirtti. Tatlıtürk, 5,5 yıldır adalet istediğini söyledi. Basın toplantısından sonra rahatsızlanan Tatlıtürk, bir süre dinlendi. Tatlıtürk'e daha sonra TBMM'deki sağlık görevlileri müdahale ederek, serum taktı.
Basın toplantısında Dün ODTÜ'de yaşanan olaylara değinen Gök, "Başbakan'ın kuvvetler ayrılığından bahsettiği bu dönemde, polisin Başbakan'ı ne kadar kuvvetli koruduğuna ODTÜ'de tanık olduk. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Barış Barışık, başına isabet eden gaz bombası nedeniyle beyin kanaması geçirdi, hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Gaz bombasını atan, bu emri verenler hakkında ne işlem yapıldı, bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu?" dedi.
(EDA-ÖZ-Y)

19.12.2012 16:06:43 TSI

Editör: Wan Haber