Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı üçüncü toplantısı, İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti.
Meclis üyelerine, okul çağındaki çocukların televizyon ve internet ortamından olumsuz şekilde etkilenmelerini önlemek ve velileri bu konuda aydınlatmak amacıyla gerekli olan tedbirler ile alakalı Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor sunuldu.
Raporu hazırlayan İl Meclis Üyesi Eğitim Komisyonu Başkanı Tahsin Bayramoğlu, "Genel olarak kitle iletişim araçları ve özellikle de televizyon ve internet insan yaşamında bir sorundur. Kitle iletişim araçları, bireyler arası ilişki ve etkileşimi son derece azaltmış ve zayıflatmaktadır. Bireylerin boş zamanlarında birbirleriyle iletişim kurmalarına ve fikir alışverişinde bulunmalarına olanak bırakmıyor." dedi.
Bayramoğlu, çocuklar üzerindeki etkilerin, televizyon kanalları ve üzerindeki denetimlerin zayıf olmasından kaynaklandığını ifade ederek, "En çok zarar görenler gelişim çağındaki çocuklardır. Eğitim düzeyi düşük olan aileler televizyonun ve internetin bu olumsuz etkisini görememekte ve çocuğun saatler harcadığı televizyon ve internet konusuna dikkatle eğilmemektedirler. Dinlenerek, ders çalışarak ya da uyuyarak değerlendirmesi gereken zamanı maalesef televizyon ve internet başında tüketen çocukların sayısı gün geçtikçe artmaktadır." diye konuştu.
Çocukları bu hastalıklı durumdan koruma ve kurtarmanın yolunun öncelikli olarak ebeveynlerin bu konuda sorumluluk almasına bağlı olduğunu belirten Bayramoğlu, "Çocukların fiziksel aktiviteleri ve diğer oyun faaliyetlerine yönlenmesine yardımcı olunmalı ve yaşlarına uygun TV programlarını seçmeleri sağlanmalıdır. Bunun yanında ebeveyinçocuk işbirliği ile TV, bilgisayar ve internet bağlantısının çocuğun odasında olması yerine evde herkese açık bir alanda yer alması temin edilebilir. Böylece çocuklara gereken dikkat gösterilebilir onlar programlarını seyrederken her zaman yanlarında olunabilir. Ara sırada olsa etrafta gezinerek izledikleri programlar ile girdikleri siteler gözlemlenebilir gereken tedbirlerde daha baştan alınabilir." şeklinde konuştu.
Daha sonra Bayramoğlu, İl Genel Meclisine Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclis üyelerine sundu.
(EÖ-AA-Y)

06.02.2013 15:26:01 TSI

Editör: Wan Haber