Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), tüm geliri Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği'ne bağışlanacak olan Kemal Göl'ün fotoğraf sergisine ev sahipliği yaparak, bir sosyal sorumluluk projesine katkıda bulundu.
Aslen tıp doktoru olmasına rağmen 1989'dan bu yana hobi olarak çektiği fotoğrafları 10 yıldır üyesi olduğu dernek yararına kullanan Doç. Dr. Kemal Göl'ün sergisine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı Bahar Gökler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Merkezi Ankara'da bulunan ve 1988'den bu yana çocuklara yönelik istismarı ve şiddeti önlemek için mücadele veren, toplumda farkındalık yaratmaya çalışan derneğin 400 üyesinden birisi olan Kemal Göl'ün yurtiçi ve yurtdışında çektiği 102 fotoğraf sanatseverlerin beğenisini kazandı.
İlk kişisel fotoğraf sergisini açmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Göl, eserlerin kendi göz nuru yapıtlar olduğunu ve bu göz nuru eserleri dünyanın en önemli varlıkları olan çocuklar yararına kullanmanın gururunu yaşıyorum dedi.
Kemal Göl'ün tıp doktoru olmasının ötesinde insan ve yaşam dostu olduğunu dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 'Çocuklar, toplumların geleceklerini oluşturan en önemli varlıklardır. Çocuk istismarını önlemek devletlerin, insan sorumlulukları taşıyan kurumların boynunun borcudur. Ama ne yazık ki, günümüz dünyasında hem kamusal sorumluluk açısından hem de devlet örgütlenmesi açısından başta çocuklarımız ve yaşlılarımız olmak üzere kadınlarımızı, engellilerimizi yeterince sahiplenemediğimizi hepimiz biliyoruz. O nedenle çeşitli sivil toplum örgütlenmelerine, bu konuda özveriyle katkıda bulunacak kişilere büyük bir ihtiyaç olduğunu gözlüyorum. Bu bağlamda sevgili Kemal Göl'ün büyük emek vererek çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi çok anlamlı buluyor ve şahsınızda değerli sanatçımızı kutluyorum' diye konuştu.
Sergi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 22 Şubat'a kadar görülebilecek.
(BK-Y)

14.02.2013 13:19:33 TSI

Editör: Wan Haber