Newroz’da okunan Abdullah Öcalan’ın mesajı, çocuğu dağda olan Vanlı anneleri mutlu etti. Van’ın Sürmeli Mahallesi’nde oturan ve yaklaşık 8 ay önce oğlu dağa çıkan Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Ayten Salgür, barış sürecini desteklediklerini ve akan kanın durması için ellerinden gelen tüm desteği göstereceklerini belirtti. Salgür, “Yeter ki bu kan dursun. Yeter ki bu ülkeye barış gelsin, huzur gelsin, özgürlük gelsin. Biz burada herkese sesleniyoruz. Bu sürece destek versinler. Samimi olsunlar. Kürt anneleri olarak yıllardır sokaklarda, evlerde, her yerde barışın gelmesi için haykırdık” dedi.


Oğlu lisedeyken dağa çıktığını dile getiren Salgür, “Oğlum henüz 16 yaşındaydı. Artık yeter. Artık analar ağlamasın. Ne Türk ne Arap, bu ülkede yaşayan hiçbir anne ağlamasın. Biz bunu istiyoruz. Çünkü biz anneyiz” ifadelerini kullandı.


Oğlu gittiğinden beri her gece ağladığını belirten Salgür, “Hiçbir gece rahatça başımı yastığa bırakıp yatmamışım. Her gece saatlerce ağlıyorum. İnşallah, Allah’ın izniyle bu süreç iyi gidecek, bu süreç barış sürecidir. Herkes hareketlerine, diline hakim olsun” dedi.


Salgür, oğlunun sadece fotoğraf bıraktığını ve sürekli o fotoğrafı alıp öptüğünü de sözlerine ekledi.


7 çocuğundan 2'sinin yıllar önce dağa çıktığını belirten Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Minüfer Kaçmaz ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, “Benim 7 çocuğum var. 5 erkek, 2 kız. 2 kızımdan biri 10 yıl önce, diğeri ise 4 yıl önce dağa çıktı. Verilen mesajı, 40 milyon Kürt halkı beynine yerleştirdi. Herkesin bu barışa inancı var. Bu mesaj kanın durması için verilen mesajdır, barış mesajıdır, Türkiye’nin rahata kavuşmasının mesajıdır” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber