Su konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan 'Damlaya Damlaya Çöl Olur Projesi' kapsamında drama atölyesi düzenlendi. Atölyeye katılan çocuklar, çevre sorunlarına dikkat çeken "Nuh'un Uzay Gemisi" oyununu sahneledi.
Diyarbakır Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinin oluşturduğu Doğal Su Kaynaklarını Koruma ve Yaşatma Grubu tarafından yürütülen ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen 'Damlaya Damlaya Çöl Olur Projesi' farklı atölye çalışmaları ile devam ettiriyor. Bugüne dek suyun bilinçli kullanımına odaklanarak farkındalık oluşturmak için proje kapsamında sanatın farklı alanlarında fotoğraf, sinema atölyeleri düzenleyen Doğal Su Kaynaklarını Koruma ve Yaşatma Girişimi, son olarak drama atölyesi düzenledi. Atölyeye katılan 10 çocuk aldıkları eğitim sonrasında "Nuh'un Uzay Gemisi" isimli bir oyunu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatro'sunda sahneledi. Yeryüzünde alınacak nefes, içilecek su bulamayan canlıların dünyayı terk etme hikayesi üzerinden gelişen oyun, bir nevi bugünün dünyasına hemen harekete geçilmesi çağrısı yapıyor.
Büyük bir ilgiyle salonu dolduran çocuklar izledikleri oyundan çok etkilendiler. Oyun sonrası çocuklar yüz boyama etkinlikleri ile doyasıya eğlendiler. Oyunun önümüzdeki günlerde farklı salonlarda ücretsiz olarak sahneleneceği belirtildi.
(ÜN-AKK-Y)

16.01.2013 17:13:18 TSI

Editör: Wan Haber