Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini gerçekleştirdiği Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı. Ücretsiz gösterimler ve atölye çalışmalarıyla çocuklar tiyatroya doyacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kırmızı Kalem Tiyatro işbirliğiyle düzenlenen 2'nci Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Yenimahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Şenlikte gösterim yapacak olan tiyatro gruplarının yanı sıra çok sayıda sanatçı ve tiyatroseverin katıldığı açılış töreni renkli görüntüler oluşturdu.
Şenliğin açılış konuşmasını, Sakarya-Fırat dizisinin en genç oyuncusu Deniz Kaynak yaptı. Kaynak, "Atatürk biz çocuklara büyük bir bayram hediye etti. Başkanımız Akaydın da bize bir tiyatro şenliği armağan etti. Siz çocuklarınızı unutmadınız, biz de sizin yaptıklarınızı unutmayacağız. Emeği geçen herkese, Başkanımız Mustafa Akaydın'a ve Kırmızı Kalem Tiyatro'ya teşekkür ediyoruz" dedi.
Devlet Tiyatro Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı Başkanı Tamer Levent ise konuşmasında, şenlikten övgüyle bahsetti. Levent şunları söyledi:
"Bu tür festivaller düzenlenirken okulların tatil olmadığı zamanlar tercih edilir ki öğrenciler ortadan kaybolmasın diye. Oysa bu festival, daha ikincisinde ve Şubat ayında çocukları toplamayı başardı. Bakıyorum her yer tıklım tıklım dolu. Festivaller genelde 5 yaşında kimliğini bulur ama Antalya'da ikinci yılında çok başarılı. Sayın Başkan Akaydın'ı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum."
Başkan Akaydın ise, Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklara ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Antalya için çok önemli bir etkinlik. Hemen öncesinde Uluslararası Çocuk Filmleri Festivalimiz vardı. Bu kadar büyük bir kalabalıkla karşılaşmak beni çok mutlu etti. Hepsinden önemlisi burada özgüveni yüksek ve çok sevimli çocuklar görüyorum. Hem onları ve hem de onları yetiştiren velileri kutluyorum" diye konuştu. Başkan Akaydın, daha sonra şenliğe emeği geçenlere plaketlerini sundu.
OYUNLAR ÜCRETSİZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi 2'nci Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, 9 Şubat tarihine kadar çok sayıda grubun ücretsiz oyununa sahne olacak. Antalya'nın yanı sıra İstanbul, Gaziantep ve Eskişehir ile Almanya'nın Nürnberg kentinden tiyatro gruplarının katıldığı şenlik, boyunca her gün çocuklar için Yenimahalle Kültür Merkezi'nde kukla, fotoğraf ve dans; yetişkinler için ise drama atölyeleri kurulacak. Gösterimler ise Yenimahalle Kültür Merkezi, AKM ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.
(SK-Y)

06.02.2013 13:10:25 TSI

Editör: Wan Haber