Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlatılan ve içeriğinde Safranbolu'nun tarihi anlatılan boyama kitapları öğrencilere dağıtıldı.
Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlatılan ve içeriğinde Safranbolu'da bulunan tarihi mekanların resimlerinin yer aldığı boyama kitabı bin 200 öğrenciye dağıtıldı. Öğrenciler kitaptaki resimleri bir yandan boyarken diğer yandan da Safranbolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yarışmaya katılmış olacaklar. Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ile birlikte kitap dağıtımına katılan Başkan Aksoy, eğitime verdikleri en küçük desteğin bile mutluluk duyma sebepleri olduğunu söyledi. Kitap dağıtımı için Mustafa Antepoğlu İlköğretim Okulu'na giden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Safranbolu Belediyesi olarak eğitime katkı vermeye devam ediyoruz. Safranbolu'da ki çocuklarımızın eğitimdeki başarılarını arttırmak, onların Safranbolu ile olan bağlarını daha da güçlendirmek amacı ile gerçekleştirdiğimiz 'Safranbolu'yu Boyayarak Öğrenmek' projesi adı altında bütün okullarımızda 3. ve 4. sınıflardaki çocuklarımıza belediyemiz tarafından hazırlanan boyama kitapları dağıttık. Amacımız özellikle korumacılığı çocuk yaşta öğretip, Allah'ın izni ile kendilerine bırakacağımız bu eserleri onlarında bizler kadar sevmeleri ve korumalarını sağlamak. Bu sebeple dağıttığımız boyama kitapları aracılığı ile birde yarışma başlattık. İlçemizde görev yapan 5 resim öğretmeninden oluşacak jüri dağıttığımız yaklaşık bin 200 boyama kitabını toplayıp 28 Şubat'ta değerlendirmeye alacaklar. Dereceye girenlere bisiklet, fotoğraf makinesi ve MP3 çalar gibi hediyeler takdim edeceğiz. Yarışma sonunda Safranbolu Belediyesi olarak çocuklarımızın kitapta boyadıkları yerleri gezmelerini ve daha yakından tanımalarını temin edeceğiz" dedi.
Yarışma nedeni ile boyama kitaplarının şimdilik 3 ve 4. sınıflara daha sonrasında bütün öğrencilere hediye etmek istediklerini kaydeden Başkan Aksoy, kendileri için önemli olan konulardan birisinin de çocukların kitabın içeriğinde bulunan bilgilerden yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Çocuklara olan sevgisi ile tanınan ve her fırsatta onlarla bir araya gelen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin daha sonra bazı okullarda sınıfları gezerek öğrencilere kitaplarını verirken bir yandan da çocuklarla sohbet ettiler.
(ET-ET-Y)

16.02.2013 17:40:00 TSI

Editör: Wan Haber