Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Parkı'nda yaptırılan ve geçen yıl açılışı yapılan 'Çocuk Trafik Eğitim Parkı' adeta bir okul görevi görüyor. Yaşar Kemal Parkı’nın bir bölümünde yapılan eğitim parkında Uygulamalı eğitim pistlerinin yanı sıra dersliklerin bulunmasıyla neredeyse her gün onlarca öğrenciye ev sahipliği yapıyor.


Van Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Parkı'nın bu haftaki konukları Hüsrevpaşa ve Zaferler ilköğretim okulu öğrencileri oldu. Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik polislerinin katıldığı eğitimde, öğrencilere sınıfta trafik kurallarıyla ilgili bilgiler verilerek; trafik kurallarıyla trafikte yapılması gerekenler hakkında sorular soruldu. Verilen bilginin ardından trafik kurallarının anlatıldığı çizgi film izletildi. Hava şartlarının olumsuz etkisi nedeniyle trafik parkında akülü araçlarla uygulama yapılamadı.


Büyükşehir Belediyesi Çocuk Eğitim ve Trafik Parkı’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Murat Bayraktar, 2014-2015 eğitim yılında okullarda yapılan trafik derslerinin pratiğe dönüştürülmesi için belirli aralıklarla öğrencilere trafik eğitimi verdiklerini söyledi.

Editör: Wan Haber