Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, vatandaşların yanı sıra kentin öncü kurum ve kuruluşlarından da yoğun ilgi görüyor.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 35 çocuk, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde bilimsel çalışmalar yaptı. Bursa Emniyet Müdürlüğü sömestr etkinlikleri kapsamında, derslerinde başarılı ancak imkanları sınırlı olan çocukları Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne götürdü. 8 ile 15 yaşları arasındaki 35 çocuğun Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyareti ise eğlenceli görüntülere sahne oldu. Mucitler Akademisi sömestr kampı atölye çalışmalarına katılan çocukların şaşkınlıkları görülmeye değerdi.
Çocuk Şube Müdürü Oktay Yıldızer, Bilim ve Teknoloji Merkezi Proje Yürütücüsü Rıfat Bakan ile yaptığı görüşmede, okul müdürleri ve rehber öğretmenler aracılığı ile belirlenen çocuklara yıl içerisinde Bursa'yı daha iyi tanıyabilmeleri, güvenlik algılarının oluşması ve sosyal çevrelerine karşı duyarlılıklarının gelişmesi amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Sömestr tatilinde karne hediyesi olarak çocukları Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne getirdiklerini kaydeden Yıldızer, "Her çocuk özel bir değerdir. Çocukların yararı için tüm imkanları seferber etmek gerekir" dedi.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi sömestr etkinlikleri ise devam ediyor. Bilimsel çalışmalar yapmak isteyenler, Mucitler Akademisi sömestr kampının 2. dönemine kayıt yaptırabilecek ve 9-10 Şubat'ta Carrefour Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliklere katılabilecekler. Karnesinde takdir belgesi bulunan öğrenciler de Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ücretsiz olarak ziyaret edebilecek
(MA-İHS

04.02.2013 16:27:13 TSI

Editör: Wan Haber