Konya'da 6'sı son 24 saat içinde olmak üzere toplam 12 otomobil çalan 4 çocuk, kovalamaca sonrasında yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde merkez Karatay ilçesi Aslanlıkışla Caddesi'nde bir otomobil çalındı. Çevrede bulunan bir sitenin güvenlik görevlisi, 3-4 çocuğun otomobile binerek kaçtığını görünce durumu polise bildirdi. Polis plakası belirlenen otomobili aramak için çalışmalara başladı. Bu sırada benzer bir otomobilin Tatlıcak Mahallesi'nde gittiğini gören polis takibe başladı. Yaşanan kovalamaca sonucu lastiği patlayan ve jant üzerinde giden otomobili Asayiş Ekipler Amirliği ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Aslım Çöplüğü'nde kıstırarak yakaladı. Otomobilden inen şüpheliler ise, polisi bile şaşırttı. Kilometrelerce son sürat aracı kullanan sürücünün 12 yaşındaki İ.Y. olduğu belirlendi. Otomobili kullanan İ.Y (12), arkadaşları V.Y. (11), H.E. (11) ve D.E. (7) polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerden İ.Y, "Ben 12 yaşındayım, otomobili kullanıyordum. Benim dışımda 11 yaşındaki ile 7 yaşındaki çocuklar da otomobili kullanıyor" dedi.
İ.Y. ve arkadaşlarının dün sabahtan beri 6 otomobili düz kontak ve iş yerinden kontakları alarak çaldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin geçtiğimiz hafta da 6 otomobil çaldıkları ortaya çıktı. Otomobilleri terk ettikleri yerleri gösteren çocukların, çaldıkları otomobillerle iş yerlerinden hırsızlık yaptıkları belirlendi.
Otomobili çalınanlardan Abdullah Karakaya, "Anahtar iş yerindeydi. İş yerine girip malzemeleri çalmışlar anahtarı alıp otomobili de götürmüşler" dedi.
Kovalamacayı gören bir vatandaş ise, çocuğun kullandığı otomobilin hızla Aslım Çöplüğü'ne girdiğini belirterek, "Lastik patladı jant üzerinde gitmeye başladı. Sonra polisler tarafından yakalandılar" şeklinde konuştu.
İkisi kardeş 4 çocuğun babalarının hırsızlık ve benzeri suçlardan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(HİV-FM-ÖZ-Y)

18.01.2013 10:37:14 TSI

Editör: Wan Haber