Saruhanlı Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Özer, okul çağındaki çocukların yeterli ve dengeli beslenmesinde okul kantinlerinde görevli personelin büyük rol oynadığını bildirdi.
Dr. Özer, İlçedeki okul kantinlerinde görev yapan personele yönelik düzenlenen "Yeterli ve dengeli beslenme" konulu seminerde yaptığı konuşmada önemli ayrıntılara dikkat çekti.
Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın temeli olduğunu ifade eden Özer, bunun obezite, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı, kanser gibi hastalıklardan korunmak için önemli olduğunu anlattı. Büyüme, gelişme ve vücudun normal çalışması, mikroplara karşı dayanıklı olmak ve okul ve iş hayatında daha verimli ve başarılı olmak için yeterli ve dengeli beslenilmesi gerektiğini dile getiren Özer, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın sağlıklı büyüyebilmeleri için anne ve babalar kadar okul kantinlerinde görev yapan personele de büyük görev düşüyor. Onların sattığı ürünler çocuklarımızda olumlu ve olumsuz etki yapabilir. Bunun için kantincilerin işyerlerinde temiz, güvenli ve sağlıklı besinlere yer vermelerini öneriyoruz. Kantin işletmecileri, mevsimine uygun taze meyveler, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, süt, ayran, kefir, tam buğday unundan yapılan ekmek, tarhana, mercimek, ezogelin, yoğurtlu çorba gibi hazır pakette satılmayan ev yapımı çorba satabilirler."
(SD-HO-Y)

08.02.2013 17:44:17 TSI

Editör: Wan Haber