Bursa Kent Konseyi (BURKENKON) Çocuk Meclisi, çocuklar nezdinde çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarını destekleyerek minikleri farklı eğitim programlarıyla buluşturmaya devam ediyor.
Çocuk Meclisi'nin TEGV iş birliğiyle yaptığı "Kendime Yolculuk" eğitim programı kapsamındaki çalışmaları 'Proje Şenliği'nde ailelerle paylaşıldı. 15 hafta boyunca süren eğitim program kapsamında Çocuk Meclisi üyeleri, değerler, duyguları tanıma, ifade etme, arkadaşlık, öfke, dürtü kontrolü, çatışma çözme, etkin zaman yönetimi, karar verme becerisi, iş hayatı ile ilgili kaygılar, beklentiler, etkin dinleme becerileri ve roller-sorumluluklar konularında eğitimler aldı. BURKENKON ofislerinde düzenlenen çalışmaya Başkan Semih Pala, Çocuk Meclisi Sorumlusu Ayşe Zeynep Kılınç, Çocuk Meclisi üyeleri ve aileleri katıldı.
BURKENKON Başkanı Semih Pala, tüm meclisleri olduğu gibi Çocuk Meclisi'nin çalışmalarını da sonuna kadar desteklediklerini söyledi.
Eğitim programının çocukların ilgi alanlarını, farklı ve güçlü yanlarını keşfedip tanımalarını sağladığını anlatan BURKENKON Çocuk Meclisi Sorumlusu Ayşe Zeynep Kılınç, çocukların beden dili, iletişim ve arkadaşlık kurma becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
(MŞ)

31.01.2013 13:26:52 TSI

Editör: Wan Haber