Özel Erkan Koleji tarafından, 'Çocuk Gözüyle Adana'da 'Kurtuluş Savaşı'nın İzleri' adlı bir fotoğraf sergisi düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen; 'Çocuk Gözüyle Adana'da 'Kurtuluş Savaşı'nın İzleri' adlı serginin açılışına yoğun ilgi gösterildi. Serginin açılış kokteyline katılanlar arasında; Özel Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu, Genel Koordinatör İzzettin Yüzçelik ve Abdullah Hatipoğlu ile birlikte Adana Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Sezer de yer aldı.
Sergi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Proje Sorumlusu Meltem Şahiner, AFAD işbirliğinde düzenlenen sergiye, Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediğini anlattı. Şahiner, "Yola; 'Katılın Değişelim, Katılın Değiştirelim' sloganıyla çıktık. Bu fotoğraflar, kentin tarihi mekanlarında çekildi. Yeşiloba Şehitliğ'ndeki Milli Kütüphane'ye, Toroslar'daki mağaralara, Kurtuluş Savaşı'ndan kalma siperlere gidildi" dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı da olan Şahiner, 'Kurtuluş Savaşı'nın sosyal izlerini Tarih Araştırmacısı Cezmi Yurtsever'in bilgilendirmesi ile fotoğrafladıklarını dile getirdi. Şahiner, bu projenin çocuklarda bir farkındalık yarattığını belirterek, Toroslar'da, insanların savaşta sığındıkları mağara ve çiftliklerde de fotoğraf çalışması yaptıklarını söyledi. Şahiner, söz konusu bölgelerde hala bomba ve kurşun izlerine rastladıklarını belirten Şahiner'e, AFAD Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Sezer de bir demet çiçek sundu.
(ADN-Y)

09.01.2013 13:29:55 TSI

Editör: Wan Haber