Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu "çocuk evleri" projesi Bursa'nın Gemlik ilçesinde de hayata geçiriliyor.
5395 Sayılı Çocukları Koruma Kanununa istinaden Gemlik'te üç ev önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Üç evde ilk etapta devlet koruması altındaki 15 çocuk barınacak. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'ı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcıları Osman Kahraman, Aydın Kalkan, Hayrettin Altıntaş ve Bursa Kaplıkaya Çocuk Yuvası Müdürü Sadettin Bayhan, projeye destek için Gemlik'ten gönül elçileri beklediklerini ifade ettiler. Gemlik'te Sosyal Hizmet Merkezi açacaklarını ifade eden Kahraman, gönül elçilerinin, koruyucu aile, eğitim, sosyal ve maddi desteklerde bulunabileceğini vurgulayarak, Gemlik'te faaliyete geçirecekleri üç çocuk evinin teşrifine de katkı sunabileceklerini söyledi.
0-18 yaş grubunda olan ve devlet koruması altında bulunan bütün çocukların ilgili kanun gereği çocuk evleri konsepti, sevgi evleri ve rehabilitasyon merkezlerinde hizmet aldığını, koruyucu aile uygulamasıyla da çocukların geleceğinin garanti altına alındığını belirten Kahraman, Gemlik'te de çocuk evleri projesini uygulamaya koyacaklarını ifade etti.
Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için önemli olan bu projeye her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Yılmaz, "Proje bizi hem heyecanlandırdı, hem de mutlu etti. Gemlikli esnaf ve hayırsever vatandaşlarımızın da özellikle tefrişat konusunda büyük destek vereceklerinden eminim. Devlet koruması altına alınan çocuklarımıza sahip çıkmak hepimizin insani ve sosyal görevidir" diye konuştu.
(HT-MŞ)

05.02.2013 13:29:37 TSI

Editör: Wan Haber