Kumburgaz sahilinde 4 ay önce balığa çıktıkları teknenin alabora olması sonucu kaybolan Hamdi Ail Ertuğrul'un ailesi, Şile'de meydana gelen olayla birlikte aynı acıyı tekrar yaşadı. Hamdi Ertuğrul'un eşi Zuhal Ertuğrul, Şile'deki kazayla ilgili haberleri izleyemediğini belirterek, "Çocuklarım her gün babalarını soruyor. Oğlum büyüyünce balık adam olup babasını kurtarmak istiyor" dedi.
Kumburgaz'da 4 ay önce balık tutmak için denize açılan 5 arkadaşın teknesi alabora oldu. Kazada Bülent Balta yüzerek kurtulurken, Şener Karataş, İsmail Kılıçkaya ve Metin Şahin'in cesetlerine ulaşıldı. Denizde kaybolan Hamdi Ali Ertuğrul'dan ise 4 aydır haber alınamadı. Hamdi Ali Ertuğrul'un eşi Zuhal Ertuğrul, geçtiğimiz günlerde Şile'de kurtarma botunun batmasıyla adeta aynı acıyı yeniden yaşadı.
Şile'de hayatını kaybedenlere çok üzüldüğünü söyleyen Zuhal Ertuğrul, "Haberleri izleyemedim, beklemek çok zor. Bilinçsizce beklemek çok daha zor. Allah o ailelere binlerce kez sabır versin. Karada olsa bulacaksınız ama deniz felaket bir şey sadece bekliyorsunuz. Allah ölenlere rahmet eylesin" dedi.
Deniz ve Şevval isimli iki çocuğunun sürekli babalarını sorduğunu anlatan Zuhal Ertuğrul, "Çocuklarım aradan 4 ay geçmesine rağmen babam niye gelmiyor ne zaman gelecek diye soruyorlar. Hatta oğlum büyüdükten sonra balık adam olmak istiyor. Balık adam olup babasını kurtaracakmış" diye konuştu.
Zuhal Ertuğrul, eşinin cesedinin 4 aydır bulunamadığını belirterek, "Felaketin üzerinden dört ay geçmiş ancak hala bir haber alamıyoruz. Kendisi gelmiyorsa cenazesi bulunsun artık. Elimizde hiçbir şey yok hiçbir işlem yapamıyoruz. Diğer ailelerin DNA sonuçları çıkmış bizimle ilgili hiçbir şey yok. Hani bir varmış bir yokmuş gibi yaşıyoruz bir cenazemiz bile yok elimizde. Sadece acımızı yaşadık evimizde bekliyoruz" diye konuştu.
Yapılan aramaların yetersizliğinden yakınan Ertuğrul, "O gece ilk başta hiç arama yapılmadı. Ancak bir kişi sağ kurtulunca aramalara hız verildi. Bu sefer de sahil güvenlikte ışık olmadığı için arama yapılamadı o gece onlar denizde biz sahilde bekledik. Sabah saatlerinde aramalara başlandı ve helikopter geldi. Belki o gece arama yapılsaydı 4 kişinin de cenazesine ulaşılırdı" ifadelerini kullandı.
(VK-ÖFA-AŞ-Y)

10.12.2012 15:00:40 TSI

Editör: Wan Haber