Coca-Cola'nın "Bi Dünya Mutluluk" sloganıyla başlattığı Coca-Cola Dünyası'nın dev çadırı, Adana'da açıldı. Coca-Cola Türkiye Marka İletişim Müdürü Sibel İpek, Coca-Cola Dünyası'nın markayı kucaklayan sevenlerine bir teşekkür niteliğini taşıdığını ifade etti.
Coca-Cola'nın Türkiye geneline yayılmış en kapsamlı ve en uzun soluklu projelerinden biri olan Coca-Cola Dünyası'nın, markayı geçmişten günümüze getiren ve geleceğe taşıyacak değerleri buluşturduğu 1000 metrekarelik dev çadırı, Adana M1 Merkez Alışveriş Merkezi otoparkında açıldı. Ziyaretçiler, çadırda Coca-Cola Dünyası'nda, markanın 1886'dan günümüze uzanan tarihine tanıklık edip sürdürülebilirlik vizyonuna ortak olmanın yanı sıra, birbirinden renkli ve eğlenceli interaktif uygulamalara da katılabilecekler. "Bi Dünya Mutluluk" sloganıyla ilk kez 8 Kasım'da İstanbul'da kapılarını ziyarete açan Coca-Cola Dünyası, 5 yıl boyunca, THEPARTNERS organizasyonu ile il il gezerek, markanın sevenleriyle kucaklaşmayı hedefliyor.
Coca-Cola Dünyası'nın Adana açılışında konuşma yapan Coca-Cola Türkiye Marka İletişim Müdürü Sibel İpek, Coca-Cola olarak Türkiye'de faaliyete başladıkları 1964 yılından beri markayı sevenlere mutlu dolu anlar yaşatmak için yola çıktıklarını ifade etti. İpek, projenin bu mutluluk anlarını çoğaltmak için ortaya çıkarılan bir proje olduğunu belirterek, "Aslında proje, markayı en çok seven ülkelerin başında gelen Türkiye'deki sevenlere bir teşekkür niteliği de taşıyor. Coca-Cola dünyası toplamda 5 yıl boyunca 28 ili 35 noktayı ziyaret edecek. Bu da demek oluyor ki bizim Coca-Cola olarak 50. yılımızı da içine alacak bir proje olacak. Üstelik 1964 yılında İstanbul Taksim'deki bir konvoyla başlayan hikayemiz, 2014'te 50. yılımızı kutlamaya hazırlanırken Coca-Cola dünyası ile devam ediyor olacak" dedi. Tanıtım yapılan çadırın 3 bölümden oluştuğunu kaydeden İpek, şunları söyledi:
"Çadırımız, markanın geçmişini, bugününü ve geleceğe bakışını temsil ediyor. İlk bölümde markanın geçmişten günümüze hikayesi yer alırken, ikinci bölümde ise Coca-Cola'nın üretim süreci ve kalite standartlarıyla ilgili bilgi verilmesinin yanı sıra, hayatımızdaki yeri interaktif oyun ve aktivitelerle ziyaretçilerin deneyimine sunuluyor. Üçüncü bölümde de ziyaretçiler, Coca-Cola'nın sürdürülebilirlik yaklaşımına interaktif uygulamalarla tanıklık ediyorlar. Ziyaretçiler, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın yürüttüğü toplumsal projeler hakkında bilgi de alabiliyorlar."
THEPARTNERS Kurucu Ortağı Fırat Kasapoğlu ise projenin tüm Türkiye'yi kucaklamayı hedeflediği için projenin ilk şehir dışı ayağı olan Adana'nın kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Kasapoğlu, çadırın özelliklerine de değinerek, "Çadır, hava ile havada duruyor diyebiliriz. Bunu da 20 milibarlık bir basınçla sağlıyoruz. Özel bir tasarım. Öte yandan, proje kapsamında 22 TIR'lık bir malzeme geziyor ve 80 kişilik bir ekip var. Küçük bir organizasyon değil hele süreye bakarsanız 2017 sonuna kadar baya yoğun ve yorucu bir proje olacak ama biz bundan çok memnunuz. Markanın hedefleri doğrultusunda hayatımızdaki Coca-Cola'yı insanlara gösterebileceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"COCA-COLA DÜNYASI ÖZEL OLARAK TASARLANDI, İÇ DİZAYNINI ÜNLÜ TASARIMCILAR YAPTI"
Coca-Cola sisteminde bir ilk olan Coca-Cola Dünyası çadırı, Coca-Cola için özel olarak tasarlandı. 6 ayda tamamen el işçiliğiyle yapılan çadıra Coca-Cola'nın baloncuk formu esin verdi. Özel bir teknoloji ile üretilen Coca-Cola Dünyası çadırı, her türlü hava koşuluna, delinme, kesilme gibi dış unsurlara dayanıklı. Coca-Cola Dünyası'nın iç tasarımı ise, "Ejderha Dövmeli Kız" filmi başta olmak üzere bir çok film ve dizide görev yapan İsveçli ünlü tasarımcı Mikael Varhelyi direktörlüğünde İsveçli ve Türk tasarımcılar tarafından planlanıp uygulandı. Işık tasarımları ise bir çok televizyon şovu ve programının yanı sıra, önemli mekanı ışıklandıran ünlü tasarımcı Per Sundin tarafından gerçekleştirildi.
Coca-Cola Dünyası, 5 yıl boyunca 80 kişiye sabit, ziyaret edeceği illerde ise toplamda 2500 otuz yaş altı gence geçici istihdam sağlayacak. Coca-Cola Dünyası'nın Adana'da bulunduğu tarihlerde geçici olarak istihdam edeceği genç sayısı 70 olacak.
Ziyaretçiler, 1922 yılından bu yana Coca-Cola ile özdeşleşerek bir ikon haline gelen, aile bağlarını ve ferahlığı temsil eden kutup ayısıyla tanışıp fotoğraf çektirme imkanına da sahip olacaklar. Coca-Cola Dünyası'nda ayrıca, onlarca Coca-Cola lisanslı ürününün satıldığı Coca-Cola Dükkanı da bulunuyor.

"ADANA'DAN SONRA SIRA İZMİR'DE"
5 yıl boyunca Türkiye'yi dolaşacak olan Coca-Cola Dünyası 28 ilde, toplam 38 noktada ziyaretçilerle buluşacak. Coca-Cola Dünyası'nın rotasında Adana'dan sonra İzmir var.
Coca-Cola Dünyası, 3 adet kapak veya açma halkası, anlaşmalı satış noktalarından 3 TL'lik Coca-Cola ürünü alındığını gösteren satış fişi veya ürün karşılığında verilecek bilet ile gezilebiliyor. Ayrıca, Coca-Cola Kırmızı Kasa kodu gibi bir çok alternatif arasından uygun olan seçenek kullanılarak da giriş yapılabiliyor. Girişte bilet almak isteyenler ise, kişi başı 3 TL ya da 4 kişilik aile için 10 TL karşılığında da Coca-Cola Dünyası'nı ziyaret edilebiliyor. Coca-Cola Dünyası, 26 Ocak 17 Şubat tarihleri arasında, Adana M1 Merkez Alışveriş Merkezi otoparkında ziyaretçilere açık olacak.
(SZP-ÖK-E)

25.01.2013 15:21:59 TSI

Editör: Wan Haber