Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen eleme sınavlarına çok sayıda çiftçi ve yetiştiricinin yanı sıra, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök de katıldı. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Aktürk, amaçlarının çiftçi ve yetiştiricilere eğitim vererek bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Yarışma kapsamında çiftçilerin ciddi anlamda ders yaparak sınava hazırlandıklarını ifade eden Aktürk, “Burada bugün ‘Çobanlar Yarışıyor’ adı altında bir yarışma düzenleyeceğiz. Onun eleme sınavları yapılıyor. Türkiye’de geçen yıl ilk defa Aksaray’da bu yarışmayı düzenledik. Bu yıl da ikincisini gerçekleştirmiş olacağız. Aslında üyelerimiz arasında bir bilgi yarışması. Biz çobanlığı gündeme getirmek, çobanlığın Türkiye’deki önemini vurgulamak adına böyle bir isimle adlandırdık" dedi.

“HEM ÇOBANLARI HEM DE KENDİMİZİ SINAVDAN GEÇİRİYORUZ”
‘Çobanlar Yarışıyor’ isimli yarışma ile hem birliği hem de çobanlara verilen eğitimlerin neticesinde onları sınavdan geçirdiklerini belirten Aktürk, “Birlik olarak son 4 yıldır tarımsal yayın ve hizmeti adı altında üreticilerimize eğitim faaliyetimiz var. Sahada danışmanlarımız üreticilerimize küçükbaş hayvancılıkla ilgili bakım, besleme, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, sürü yönetimi, damızlık seçimi gibi konularda bilgiler, eğitimler veriyor; onların sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit edip çözümler sunuyor. Bu manada böyle bir yarışmayı da bu etkinlik içerisine dahil ettik. Hem kendimizi imtihan etmek hem de bu organizasyonla çobanları önemsediğimizi ifade ediyoruz. İnşallah ülkemizde de her ilde bundan sonra yapılmasını bekliyoruz. Tüm illerde yapılarak Türkiye’deki çobanlığın da önemli bir meslek olduğunu ifade etmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Eleme sınavlarına katılan çobanlar ise sınavların iyi geçtiğini belirterek, sınavlarda aynı zamanda iyi bir eğitim aldıklarını ve kendilerini daha da geliştirdiklerini söyledi.

Editör: Wan Haber