Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya seçimlerin ardından kentte ve ilçelerde yaşanan sorunlara dönük mahalle muhtarları ile aldıkları toplantıların sonuncusunu Çaldıran ilçesinde gerçekleştirdi. Çaldıran Belediyesi’ne ait Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Çoban ve Kaya’nın yanı sıra Çaldıran Belediye Eş Başkanları Suna Atabay ve Faruk Demir, Van Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

Çoban: Sorunların çokluğu bizim için mazeret değil

Çaldıran ve ilçeye bağlı mahallerin sorunlarına ilişkin düzenlenen toplantı da ilk olarak konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Van’da yaşanan sorunların giderilmesi ve çözüm bulunmasının temel görevleri olduğunu ifade ederek, Van’da ve ilçelerde yaşanan sorunların geçmişten bu yana biriken sorunlar olduğunu, ama bu sorunların kendileri için mazeret olmayacağını, mevcut sorunların çözümü için çalışacaklarını kaydetti. Çoban’ın ardından söz alan mahalle muhtarları ise mahallerinde yaşanan sorunları dile getirerek, çözümü için belediyeden yardım talebinde bulundular.

Kaya: Ekim ayında 4 yıl içerisinde yapacağımız çalışmaları netleştireceğiz

Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, Van’da yaşanan sorunların tamamını bu dönem içerisinde çözüme kavuşmasının zor olduğunu ifade ederek,” Biz bir yıl yada 4 yıl içinde bütün sorunları çözeceğiz desek bu doğru olmaz. Ne siz ne biz ne de temsil ettiğimiz insanlar buna inanacaktır. Sorunlar her daim olacaktır. Yaşam devam ettikçe sorunlarda olacaktır. Van’da ve ilçelerde yaşanan sorunların tespiti ve sonraki yıllarda yapacağımız çalışmalar için stratejik plan yapıyoruz. Stratejik planımız çalışmaları son aşamaya geldi. Ekim ayı meclis toplantısında 5 yıl içinde nasıl çalışılacak o planlarımız hazır olacaktır” dedi. Halkın seçimlerde kendilerine bir emanet teslim ettiğini ve kendilerinin de bu emanete sahip çıkmak için çalışmaları gerektiğini dile getiren Kaya, "Halkımız seçimlerde bize bir emanet teslim etmiştir. Bizler siyasi fikirlerimiz ne olursa olsun milletin arasına ayırımcılık koymuyoruz. Bu bize oy verdi bu oy vermedi, bu bizim siyasi rakibimizdir diye bir şey ayrım yapmıyoruz. Siyasette diğer partilerle rakibiz ama millete hizmet konusunda böyle bir rekabetimiz yoktur” dedi.

Editör: Wan Haber