Çoban, "Zabıta üzerine düşenin çok daha fazlasını yapması gerekiyor. Bizler 'hiçbir şey değişmez' dersek o zaman teslim oluruz. İnanmadığımız bir şeyi asla başaramayız. Bu nedenle inanacağız ve başaracağız' dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, belediye zabıtası ile bir toplantı yaparak, bayram öncesi, sonrasında yapılması gereken çalışmalar ve zabıtanın halka nasıl yaklaşması gerektiği konularında uyarılarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Sedat Töre, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy ile belediyenin tüm belediye zabıtası katıldı. Burada bir konuşma yapan Eşbaşkan Çoban, belediyenin birçok biriminde çalışanların büyük emekler verdiğini söyledi. Belediyenin her çalışanının bu halka karşı sorumluluğunu bilmesi ve ona göre davranması gerektiğinin altını çizen Çoban, halka hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu herkesin içselleştirmesi gerektiğini belirtti. 

Eşbaşkan Çoban: 'Değişmez' dersek o zaman teslim oluruz

Çoban, "Bizler bu kentin insanlarıyız. Kentimizin kültürel, kentsel ilerlemesine katkımız olması gerekiyor. Kendimizi değiştirir, dönüştürürsek kentimizi de bu yönlü değiştirip, dönüştürebiliriz. Hepimizin buna inanması ve mücadele etmesi gerekiyor. Bizler 'değişmez' dersek o zaman teslim oluruz. İnanmadığımız bir şeyi asla başaramayız.

3-801.jpg

Bu nedenle inanacağız ve başaracağız' dedi. Van'ın 'büyükşehir' statüsü almasının ardından beklentilerin de yükseldiğini ifade eden Çoban, halkın böylesi beklentilere girmesinin gayet doğal ve haklı bir durum olduğunu söyledi. Belediye ile halkın çabası ile ancak kentin önemli bir seviyeye çıkabileceğini aktaran Çoban, "Zabıta kararlı olacak, halk da bu kararlılığı destekleyecek. Ama şuana kadar kent halkımızın da zabıtanın da çabası çok ciddi değil. Biz çok çaba göstereceğiz ve insanlar bu emeği gördükçe bizlere daha çok destek verecektir. Değiştirmeye inat edip, kararlı olacağız" dedi. 

4-576.jpg

"Zabıta üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmeli'

Halk için çalıştıklarını ve bu çalışmalara devam edeceklerini belirten Çoban, "Halkımız bizlere destek olsun. Bu kurum halkındır, bizler gelip geçiciyiz. Halk bize nasıl emanet etmişse halka da aynı şekilde emanet etmemiz gerekiyor. Halkımızın çıkarlarını korumak hepimizin temel görevidir. Bayramlar bizler açısından zor geçiyor.

Bu konuda zabıta üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Diğer deneyimlerimizi önümüze koyarak artık bu eksiklikleri yapmamız gerekiyor. Bu bayramda daha titiz olmanızı istiyoruz. Giyim kuşam, duruşunuzla ciddiyetinizi ortaya koymak ve bu halka örnek olmak zorundasınız. Uygulama yaparken çok ağır hakaretlere uğradığınızı biliyoruz ama halka hiç bir zaman tahammülsüzlük etmeyin. Zabıta bundan sonra çok daha yüksek bir performans sergilemelidir. Bu bir vicdan işidir. Hepinizi vicdanlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 

 

Editör: Wan Haber