CMB Yatçılık, Türkiye'de deniz kirliliği için mücadele eden Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) 18'inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine sponsor oldu.
Antalya Serbest Bölgesi'nde ürettiği ultra lüks yatlarla dünyada tanınmaya başlayan CMB Yatçılık şirketi, deniz kirliliği ile mücadeleye de destek vermeye başladı.
Başaran Group ve CMB Yatçılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran yaptığı açıklamada, amaçlarının sadece lüks yat yapmak olmadığını, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de denizlerin temiz kalmasının da çok önemli olduğunu söyledi.
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un kurucu başkanlığını yaptığı Türkiye'de deniz kirliliği ile mücadele eden Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA), 18 Ocak 2013 tarihinde İstanbul'da 18'inci kuruluş yıldönümünü kutlayacağını belirten Başaran, TURMEPA'ya sponsor olduklarını kaydetti.
CMB Yatçılık olarak dünyaya kendini kanıtlayan yatlar üretmenin yanında, kendilerine ilham kaynağı olan denizlere de gerekli hassasiyeti gösterdiklerini anlatan Hüseyin Başaran, "Antalya Serbest Bölgesi'nde tamamen Türk işçi ve mühendisinin el emeği ve göz nuruyla yaptığımız yatlarla kendimizi dünyaya kanıtladık.Yat üretmenin yanında bizlere sonsuz ilham kaynağı olan denizlerimize de gerekli hassasiyeti göstermek en önem verdiğimiz konudur. Bu sebeple böyle bir derneğin böylesi önemli bir gecesine sponsor olmak bizim için hem çok önemli, hem de çok değerlidir. 18 yıldır yoğun bir çabayla denizlerimizi korumak adına faaliyet gösteren derneğimiz bizim içinde ayrı bir değer taşımaktadır. Bizim için denizler nefes almakla eşdeğerdir. Nasıl nefessiz yaşayamayacaksak, denizler olmadan da biz deniz severlerin yaşayabilmesi mümkün değildir. Tersanemizde ürettiğimiz tüm projelerde önceliğimiz çevremize ve denizlerimize saygıdır. Bunun için maddi veya manevi herhangi bir fedakarlık yapmaktan asla kaçınmadık, kaçınmayacağız" dedi.
Ürettikleri yat projelerinde de buna çok dikkat ettiklerini vurgulayan Başaran, sözlerini şöyle tamamladı:
"Projelerde gösterdiğimiz bu dikkat yurtdışı kurumlarınca da görülmekte ve projelerimiz sadece dizayn olarak değil, çevreci teknolojik çözümlerimiz ve uygulamalarımız sebebiyle de saygı görmekte, markamız önemle anılmaktadır. Ülkemizin denizlere olan hassasiyetini sadece derneklerimiz ile değil özel sektör teşebbüslerimiz ile de göstermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Ve bu misyonda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, çalışacağız da. Gelecek nesillerimize temiz denizlerimiz kadar bu bilinci de bırakmamızın biz deniz severlerin en büyük görevi olduğunu düşünüyoruz."
(SK-Y)

15.01.2013 11:06:55 TSI

Editör: Wan Haber