Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği' ile bölgede sosyal ve ekonomik açıdan 'kritik' öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
ÇKA '2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği'nin açılış toplantısı Adana Valiliği'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, bu yıl 3 Mali destek programı daha açtıklarını, 2012 yılı Mali destek programıyla birlikte toplam 17 Mali destek programı uygulamış olacaklarını bildirdi. ÇKA'nın uygun proje başvurularının sunulması amacıyla 7 Şubat tarihinden itibaren destek programını ilan ettiğini belirten Şarbak, "Bu destekle bölgede sosyal ve ekonomik açıdan kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetleri destekleyeceğiz" dedi. ÇKA tarafından destek miktarının asgari 25 bin azami 85 bin lira olacağını söyleyen Şarbak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu programa kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar katılabiliyor. Mali destek programlarımıza oranla bunun bürokrasisi daha az, bu nedenle uygulama süresi de az. Uygulama süresi 3 ay, çok zorunlu durumlarda 1 ay uzatabiliyoruz. Burada eş finansman zorunluluğu yok. Son başvuru tarihi 29 Kasım olarak belirlendi."
Vali Hüseyin Avni Coş da ilgili kuruluşların bölgenin ihtiyaçlarını göz önüne alarak güzel projeler hazırlamasını beklediklerini bildirdi. Coş, "Bu desteklerden herkesin en iyi şekilde istifade etmelerini amaçlıyoruz" diye konuştu.
(SZP-Y)

07.02.2013 17:56:30 TSI

Editör: Wan Haber