İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi’nde düzenlenen seminere çok sayıda aile çocuklarıyla birlikte katıldı. Burada konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cahit Eldemir, müdürlük olarak bugüne kadar yetişkinlerin ve ailelerin barınma, gıda, giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşıladıklarını, nakdi yardım hususunda da bakanlık onayının verildiğini ve önümüzdeki günlerde ödemelere başlanacağını söyledi. Vatandaşlardan yapılan tüm harcamaların faturalandırılmasını isteyen Eldemir, devletin ödemelerinin makbuz ve kontratlara dayalı olduğunu belirtti.

Ardından seminer veren Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü ve Çocuk Hakları Komitesi Van İl Yetişkin Temsilcisi Hakan Uçkan ise, çocuk hakları ve travma geçiren çocukların sorunları ve sosyal zorlukların giderilmesinin önemine değinildi. Sadece çocuklara söz vereceğini dile getiren Uçkan, yetişkinlerin ekonomik ve iş sorunlarının Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çözümlendiğini belirtti.

Çocuk Hakları Komitesi’nin çocukların sorunlarıyla bire bir ilgileneceğini dile getiren Uçkan, çocukların çocuk gibi yaşamasını sağlamaya çalıştıklarını, çocukluklarını yaşamaları için onlarla çok çeşitli etkinlikler ve sosyal aktiviteler planladıklarını ve önümüzdeki günlerde faaliyetlere başlayacaklarının müjdesini verdi. Çocuklara her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirten Uçkan, çocuklardan gelen talep üzerine hep beraber sinemaya ve tiyatroya da gidecekleri sözünü verdi.

Editör: Wan Haber