Şırnak'ın Cizre ilçesinde oturma eylemi yapan kayıp yakınları, 1993-1995 yılları arasında işlenen 52 faili meçhul cinayetle ilgili yargılanan eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'ın tahliye edilmesine tepki gösterdi.
Cizre'de kayıp yakınları, Orhan Doğan Caddesi üzerinde bulunan Cizre Lisesi önündeki oturma eylemlerine devam etti. Ellerinde fotoğraflar taşıyan kayıp yakınları, kötü hava koşullarına rağmen yaptıkları basın açıklamasında, Kamil Atak'ın tahliyesine tepki gösterdi. Kayıp yakınlarının Cizre Lisesi önünde gerçekleştirdiği eyleme Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanı Baki Katar, BDP Cizre İlçe Başkanı M. Nezir Akengin, MEYA-DER yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ile çok sayıda vatandaş da destek verdi.
Grup adına açıklamalarda bulunan avukat Veysel Vesek, "Bugün burada oturan insanların bir kısmı halen kendi yakınlarının herhangi bir cenazesini bulmuş değildir ve insanlar hala bunun acısını yaşamakta. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan Temizöz davası duruşmasında bir tarih yaşandı ve eski Cizre Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atak tahliye edildi. Tahliye edilmesi için herhangi bir somut gerekçe yok. Bugüne kadar yapılan 39 duruşmada müvekkillerin ve tanıkların ortaya koyduğu somut deliller kesin. Bu dosyadan tahliye durumu mümkün değilken bizce tamamıyla deliller görmezden gelinerek tahliye kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.
Kayıp yakınları, beş dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı.
(AY-YRT-GS-OK-Y)

22.12.2012 18:24:29 TSI

Editör: Wan Haber