Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle kepenkler açılmazken, izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Olaylarda 2 kişi yaralandı.
Fırın ve eczaneler dışında kepenklerin kapalı olduğu Cizre'de Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle BDP İlçe Örgütü tarafından yürüyüş düzenlendi. Cudi Mahallesi'ndeki taziye evinde kılınan cuma namazı sonrası ara sokaklarda bir araya gelen göstericiler, Nusaybin Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup, İpekyolu Camii mevkisinden E-24 uluslararası karayoluna çıkarak, İdil Caddesi üzerinden Nur Mahallesi'ne geçti. Nur Mahallesi'nden Yafes Caddesi'ne çıkmak isteyen kalabalığa polis izin vermeyince kalabalığın arasındaki yüzleri maskeli bir grup polis zırhlı araçlarına taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis, gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.
İdil Caddesi, Yafes Caddesi, E-24 uluslararası karayolunda taş, çöp konteynırı ve inşaat malzemelerinden yola barikatlar kurup, yolu trafiğe kapatan göstericiler de, TOMA ve polis zırhlı araçlarına molotof kokteyli, ses bombası, hava fişek ve taşlarla saldırdı. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmada Zeliha Akın (20) ve Mehmet Emin Dayan (9) yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Çevre il ve ilçelerden çok sayıda TOMA ve polis zırhlı aracının takviye olarak gönderildiği Cizre'de olaylar devam ediyor.
(AY-YRT-CC-Y)

15.02.2013 15:37:18 TSI

Editör: Wan Haber