Ziyarete bakan yardımcısı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile gelen Efkan Ala, yaklaşık yarım saat içeride kaldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ala, Cizre ve Sur’da devam eden operasyonlarla ilgili bilgi konuştu. Ala şunları söyledi:

“Bugün öğle saatleri itibariyle Cizre’de operasyonlar nihayete erdi başarılı biçimde. Ama oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini daha garantiye almak için oraya girdiklerinde patlamayla karşılaşmamaları için Silopi’de olduğu gibi arama tarama faaliyetleri devam edecek. Arama tarama faaliyetleri bitinceye kadar sokağa çıkma yasağı devam edecek bir müddet daha. Arama tarama faaliyetleri bitirilince bir daha bu şekle dönmemesi için geçici ve kalıcı güvenlik noktaları oluşturulacak ve bakanlıklarımız sorumluluk alanlarıyla ilgili sahada olacaklar. Vatandaşlarımıza bugüne kadar terörist saldırıların çektirdiği sıkıntıların bertaraf edilmesi için hükümet topyekün olarak seferberlik halinde kendi üstüne düşeni yapacak. Onun da imkan ve zemini hazırlanıyor. Ümit ediyorum bundan sonra da diğer yerlerde de vatandaşlarımıza en az zararla, hiç zarar vermemek için alacağımız tedbirlerle terörün de Türkiye gündeminden çıkması için elimizden geleni yapacağız. Ümit ediyorum ki Türkiye’ye bu atmosferi hediye edebileceğiz.”

”Sur’da devam ediyor”

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonlarla ilgili bir soru üzerine bakan Ala, “Sur’da devam ediyor. Diğer bazı ilçelerimizde çukurlar kazılmış, barikatlar dizilmiş ve mayınlamalar var. Onlar yapılmış. Şimdiden söylüyoruz Türkiye’de devlet millet sokaklarında çukura, evlerinin önünde bariyere, kendi caddesinde mayınlı tuzaklamaya müsaade etmez. Oradaki belediyelerin sorumluların hemen harekete geçip bunları ortadan kaldırmaları gerekir. Kaldırmayanlar sorumludur. Devlet de kararını alır gereğini yapar” yanıtını verdi. (DHA)

Editör: Wan Haber