Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık’tan beri devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor. Polis ve askerin birlikte yaptığı ve tankların da kullanıldığı operasyonların daha çok Cudi ve Nur mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi. Tank atışları barikatlar yıkılırken, Yasef mahallesindeki sokaklara askerler girdi. Bu mahallede hendek ve barikatlara tuzaklanan patlayıcıların da kontrollü olarak imhasına başlandı.

Cizre’nin Dağkapı mahallesinde dün akşam saatlerinde iki kişi özel harekat polislerinin silahından çıktığı ifade edilen kurşunların hedefi olarak yaşamını yitirdi. Memu-Zin Türbesi yakınlarındaki Şen sokakta oturan 17 yaşındaki Nidar Sümer, dün akşam komşularından su alak için evden çıktığı sırada kurşunların hedefi oldu. Yaralı kardeşini almaya giden 45 yaşındaki Halis Sümer de vurularak ağır yaralandı. Nidar ve Halis Sümer kardeşler, kaldırıldıkları Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi.

Cizre’de sokağa çıkma yasakları nedeniyle birçok yerde gıda ve su sıkıntısı çekildiği belirtildi. Çatışmaların durduğu sıralarda Orhan Doğan Caddesi’nde açılan markete gelenler ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

2 kişi daha yaşamını yitirdi

Dicle Haber Ajansı, dün geceden bu yana top atışları ile vurulan ve zırhlı araçlarca taranan Nur mahallesinde Tayfur Yaşlı ile Şivan Mungan isimli vatandaşların cenazesine ulaşıldığını aktardı. Yaşlı ve Mungan’ın cenazeleri yakınları tarafından alındı. Cenazelerin hastaneye kaldırılması için ambulans bekleniyor. Ajans, ilçede devlet güçlerince öldürülenlerin sayısının 37’ye ulaştığını belirtti.

2 cenaze kar altından alınamıyor

4 Ocak gecesi Dicle mahallesinde Orman İl Müdürlüğü binasına konuşlandırılan özel harekat polisleri tarafından öldürüldükleri ifade edilen iki gencin cenazesi, o günden bu yana özel harekat polislerinin engellemeleri yüzünden vuruldukları yerden alınamıyor. Polis, cenazelerin bulunduğu alanı sürekli ateş altında tutarken kar yağışının devam ettiği kentte iki gencin bedeni kar altında kaldı. (DHA, DİHA)

Editör: Wan Haber