Demirel, AİHM'nin tedbir kararına karşı gelindiğini belirterek, "AİHM'ye ödeyeceğiniz para halkın vergileriyle topladığınız paralardır" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP'li milletvekilleri Meclis'te yaptıkları basın açıklamasında sokağa çıkma yasağının 44 gündür devam ettiği Cizre'deki operasyonları değerlendirdi. Çağlar Demirel, 4 günden bu yana bir apartmanın bodrum katında aralarında ölü ve yaralıların da bulunduğu 28 kişinin mahsur kaldığını, onları almak için ambulans gönderilmediğini ileri sürdü. Yetkililere durumu bildirdikleri halde 4 gündür hiçbir şey yapılmadığını vurgulayan Demirel şunları söyledi:

"Cihan Karaman'ın yaşamını yitirmesi ardından onun cenazesini almaya giden halka tekrar ateş açıldı. Cihan Karaman orada hukuk dışı uygulamayla yaralı bekletildi. AİHM'nin tedbir kararına uymayan devlet yetkililere bir kez daha soruyoruz. Sizler bu karara uymayarak orada suç işliyorsunuz. Bunu bilerek ve isteyerek yapıyorsunuz. Siz bu suçu işlerken 'AB'nin vereceği maddi desteği öderiz' mantığıyla yaklaşıyorsunuz. Oysa AİHM'ye ödeyeceğiniz para halkın vergileriyle topladığınız paralardır. Halkın insanların yaşamını o kadar basit ele alıyorsanız soruyoruz başbakana, Cizre'ye ilişkin soruyoruz: Ne grup toplantısında ne bakanlar kurulu toplantısında buna ilişkin bir açıklama yapılmadı. Oysa 4 gündür biz yetkililerle görüşürken Cizre'de bodrumda 28 vatandaşın yaralı ve yaşamını yitirecek durumda olanların bilgisini aktardık. Onları ölüme terketmek devletin sorumluluğundadır. Neden ambulans gönderilmiyor? Ama insanlar orada ölüme terk edildi. Bu bir yasal suçtur. Bunu çok net bilmek gerekiyor. Biz başbakandan direkt açıklama bekliyoruz." DHA

Editör: Wan Haber