Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası Cizre Şubesi, Karayolları şubelerindeki taşeron sorunu ile ilgili basın açıklaması düzenledi.
Karayolları Cizre 95. Şube Şefliği'nde düzenlenen basın açıklamasında Yol-İş Sendikası üyeleri adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası Temsilcisi Edip Mungan, işyerlerinde meydana gelen her gelişmenin doğrudan aşı, işi ve geleceği etkilediğini söyledi. 28 Ocak'ta Ankara'da işçilerin nasırlı ellerinde yükselen taleplerinin hayat bulması için bir adım daha attıklarını belirten Mungan, "Ankara'da 5 bindik. Bugün ve bu saatlerde on binleriz, çoluk çocuğumuz ile on binleriz, 81 vilayette milyonlarız, kısacası biz Türkiye'yiz. Biz, bizi yok sayarak geleceğimiz hakkında karar vermek isteyenlerden çok daha fazlayız. Biz, bizi yok sayan veya görmek istemeyenlerden de çok daha fazlayız. Bilindiği gibi basın toplantıları, yürüyüş, miting gibi eylem ve etkinlikler demokratik haklardandır. Bu eylemlerin amacı dert anlatmak ve meramımızı duyurmaktır. Duyulmazsa, daha yüksek, daha yüksek sesimizi yükselteceğiz. Olmazsa çok defa yaptığımız gibi yollara düşeceğiz. Ama aşımız, işimiz ve özellikle de çoluk çocuğumuzun geleceği söz konusu olduğunda neler yapabileceğimizi Tandoğan Meydanı, Sıhhiye Meydanı, Kızılay Meydanı, İzmir ve İstanbul meydanları iyi bilir. Eğer Yol-İş üyeleri sokaklara inmişse iyi bilinsin ki diyalog adına tüm yollar bitmiş demektir" dedi.
5 bin işçinin kadroya alınacağı sözünün verildiğini ancak bin işçi alındığını söyleyen Mungan, "Yargıtay, Karayolları'nda taşeron işçisi adı ile çalıştırılan işçilerin işe başladıkları tarihten beri Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduğuna karar verdi. Demokratik bir hukuk devletinde yapılması gereken tek bir işlem vardır. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ülke düzeyinde tüm işleri anahtar teslimi ihale edilmeye başlandı" diye konuştu.
(AY-YRT-CC-Y)

04.02.2013 12:21:53 TSI

Editör: Wan Haber