Şırnak'ın Cizre ilçesi ile Mardin'in Nusaybin ilçelerini birbirine bağlayan uluslararası karayolunda heyelan nedeni ile yol çöktü. Çökme nedeniyle yolun bir şeridi trafiğe kapandı.
Cizre-Nusaybin Uluslararası Karayolu'nun 10. kilometresinde bulunan Mehmet Çeşmesi mevkiinde meydana gelen heyelan nedeni ile yaklaşık 20 metrelik yol çöktü, karayolunun bir şeridi trafiğe kapandı. Çökmenin ardından Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ve Cizre 95. Şube Şefliği yetkilileri çöken yolu yerinde inceleyerek alınması gereken önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Çöken yolu yerinde inceledikten sonra gazetecilere bilgi veren karayolları yetkilileri, heyelan nedeni uluslararası karayolunda ciddi bir çökme meydana geldiğini belirtti. Yetkililer, "Burası uluslararası bir yoldur bizim çalışma sezonumuz başlayana kadar bu yolu tehlikeden kurtarıp karayolunu en kısa zamanda trafiğe açmaktır. Çalışma sezonu başlayınca ya kadar yolda gerekli güvenlik önlemlerimizi alacağız o vakite kadar 15 Mart'tan itibaren de gerekli müdahaleyi yapacaklarını belirtti. İş makinelerinin bu yola çalışabilmesi için hava şartlarının uygun olması gerekir. Hava şartlarının uygun olması ile birlikte karayolunda gerekli çalışmaların başlatılacak" diye konuştu.
Sürücüler yolun büyük bir tehlike oluşturduğunu dile getirip, yetkililerin en kısa zamanda bu yolu onarıp, ulaşıma açmalarını istediklerini ifade ettiler.
(AY-YRT-MO-Y)

12.02.2013 17:20:27 TSI

Editör: Wan Haber