Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız, Cizre’de bir binanın bodrum katında mahsur kalan yaralı ve cenazeler için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne bir mektup yazdı.

Sarıyıldız yazdığı mektupta yaralıların durumuna dikkati çekerek, “Bu çağrının amacı acil olarak tıbbi müdahale bekleyen yaralılara ulaşmak üzerinedir. İvedilikle müdahale edilmesi gereken bu vahim durumun acili yeti söz konusudur,” dedi.

Mektubunda, ‘basit tıbbi müdahale ile hayatta kalabilecek yaralıların vaktinde hastaneye kaldırılmadığı için yaşamını yitirdiğini’ anımsatan Sarıyıldız, 23 Ocak’tan beri Cizre’de bodrumda kalan yaralılar için girişimlerde bulunduklarını ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını da vurguladı.

Sarıyıldız, “26 Ocak 2016 tarihinde Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu’na Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde Bostancı Sokak No:23’te bulunan bodrum katındaki yaralılara ile ilgili tarafımca acil sağlık ekibi çağrısı yapılmıştır. Ancak, bu çağrıya henüz bir yanıt verilmemiştir” hatırlatmasında bulundu ve bu çağrıya cevap alabilmek için de İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nden destek talep etti.

Editör: Wan Haber