Önceki yönetim döneminde yapımı yılan hikayesine dönen ve bir türlü tamamlanamayan City Van AVM’de önemli bir eşik daha aşıldı.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi ait olan toplamda 80 dükkanın yer aldığı City Van AVM’nin ihalesi gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapılan ihaleyi 36 aylığına İnfomalls Yönetim ve Danışmanlık A.Ş firması 23 milyon 760 bin TL’lik teklifle kazandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın komisyon başkanlığını üstlendiği ihaleye 4 firma şartname alırken, İnfomalls ve Yeşilyol firmaları katılım sağladı. Yeşilyol firması evrak eksikliğinden ötürü ihaleden elendi.

City Van’ın, şehre kazanımı olacak

İhalenin hayırlı olmasını dileyen Genel Sekreter Mustafa Yalçın, AVM’nin en geç yılbaşında açılmasının planlandığını ifade ederek, “Hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Belediye encümeni ve ihale komisyonu adına sizlere başarılar diliyoruz. Çok da güzel bir çaba ortaya koydunuz. Çok uzun süre beklenen bir alışveriş merkezinin Van’a kazanımı olacak. Çünkü şehir için oldukça önemli bir AVM tekrar hayırlı olsun” diye konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber