Türkiye'de ihtiyacı bulunan ilköğretim okullarına kütüphane kurulması ve kitap ulaştırılması amacını taşıyan "50 İl 50 Kütüphane" projesi kapsamında Edirne merkezde eğitim veren Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na kütüphane yapıldı. Citibank ve TOÇEV işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında yapılan kütüphaneye 600 adet de kitap bağışlandı.
Citibank ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) tarafından temeli 2011 yılında atılan "50 İl 50 Kütüphane" projesi Edirne'de de hayat buldu. Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün de koordinesiyle Edirne merkezde eğitim veren Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na donanımlı bir kütüphane kazandırılırken TOÇEV Yönetimi, yılsonunda en çok kitap okuyan 3 öğrenciyi ödüllendirme kararı aldı.
ÖZCAN: DESTEĞE HER ZAMAN HAZIRIZ
Kütüphanenin açılışına TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Işın Gürdal ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın yanı sıra bazı okul müdürleri katıldı. Kütüphane açılışı öncesi konuşan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, projenin paylaşımı esas aldığına dikkat çekerek, "Eğitime katkı veren vakıfların bu tür projelerini her zaman desteklemeye hazırız" dedi.
EN ÇOK KİTAP OKUYAN 3 ÖĞRENCİYE ÖDÜL
TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Işın Gürdal ise vakıf olarak büyük firmaların sosyal sorumluluk projelerine ortaklık ettiklerini söyledi. Kitap okumanın önemine dikkat çeken Gürdal, yılsonuna kadar en çok kitap okuyan 3 öğrenciyi de ödüllendireceklerini kaydetti.
Kütüphanede, TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kitaplar arasında çocukların okuma sevgisi ve hayal gücünü geliştirecek kitapların yanı sıra kaynak kitap ve klasik eserler de bulunuyor.
(ORA)

08.01.2013 14:56:35 TSI

Editör: Wan Haber