Çorlu İş İnsanlar ve Sanayiciler Derneği'nin (ÇİSAD) yeni başkanı Ayhan Civan ve yönetim kurulu üyeleri Çorlu'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.
Önceki gün ilk olarak Çorlu Adalet Komisyonu Başkanı Nevzat Yörük'ü ziyaret eden ÇİSAD yöneticileri daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı makamında ziyaret ettiler.
ÇİSAD Başkanı Ayhan Civan, Yönetim Kurulu üyeleri Celal Öğücü, Mehmet Candan, Bora Tufan ve geçmiş dönem başkanı Rahmi Yavuz ile kurucu üyelerden İsmail Tonguç, Bayram Yılmaz ve dernek üyesi Müjdat Ayan'ın yer aldığı heyettre dernek yöneticileri daha sonra Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu'nu ziyaret etti.
Ziyarette konuşan İsmail Güleroğlu, Çorlu'nun gücüne ve potansiyeline sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile bir sinerji oluşturarak Çorlu TSO çatısı altında projeler üretebileceğini belirtti. Güleroğlu: "Sanayi ve ticaret ile uğraşan üyelerimizin talepleri doğrultusunda çözümler üretmek için meslek komitelerimizin incelemeleri ile birlikte çalışmalar yapıyoruz" dedi. Güleroğlu, Çorlu'ya Yüksek İleri Teknoloji Üniversitesi kurulması ile ilgili görüşlerini de ÇİSAD yönetimi ile paylaştı. ÇİSAD Başkanı Ayhan Civan ise amaçlarının Çorlu için ortak paydada buluşmak olduğunu söyledi. Civan: "Öncelikle Kamusal yatırımların bu bölgeye aktarılması için elimizden gelen çalışmayı yapmalıyız" dedi.
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'ı da makamında ziyaret eden ÇİSAD yöneticileri Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'a görevinin hayırlı olması temennisinde bulundular. ÇİSAD'ın çalışmaları ve üye sayıları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Civan'dan bilgiler alan Kaymakam Doğan, büyükşehir olmanın getirdiği avantajları ile ilgili bilgiler aktardı. Kaymakam Doğan, Çorlu'da bir Teknik Üniversite yapılması ile ilgili stratejilerin belirlenerek, çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi. TÜRKONFED'e bağlı TRAKYASİFED Federasyonunun yönetiminde yer alan ÇİSAD Başkanı Ayhan Civan da oluşum ile ilgili bilgiler vererek bölgeyi ilgilendiren sorunların çözümünde eğitimler düzenleneceğini belirtti.
ÇİSAD heyeti son olarak ise SGK Çorlu Müdürü Remzi Altındağ'ı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Remzi Altındağ, Çorlu'da bulunan SGK'lı çalışan sayısının 142 bin olduğunu ve kayıt dışı istihdamı önlemek için ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. ÇİSAD ile ortak projelerde her zaman yer almak istediğini söyleyen Altındağ, Başkan Ayhan Civan'ın daveti üzerine 5 Şubat 2013 tarihinde ÇİSAD Dernek ofisi toplantı sonunda üyelere yönelik Sosyal Güvenlikte Yeni Kanunlar ve İşverenlerin Yükümlükleri ile ilgili bir bilgilendirme toplantısına katılmayı kararlaştırdı.
Yapılan ziyaretleri değerlendiren ÇİSAD Başkanı Ayhan Civanz "Yeni dönemde faydalı hizmetler yapmak için yola çıktık. Toplum olarak ortak noktada bir araya gelerek, çıkarcı olmadan kendi misyon ve vizyonumuzda ortak paydada buluşmak hedefindeyiz. Kurumlardan alacağımız desteğe her zaman ihtiyacımız olacak" dedi.
ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Civan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Celal Öğücü, Mehmet Candan ve derneğin kurucu üyelerinden İsmail Tonguç'un yer aldığı ÇİSAD heyeti bir sonraki gün ise 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'ı makamında ziyaret etti.
(SŞ )

02.02.2013 16:22:01 TSI

Editör: Wan Haber