Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Çıraklık Eğitim Merkezi'ne yapılan ilk dönem mesleki eğitim kayıtları, 31 Ocak tarihinde sona eriyor.
Siverek Çıraklık Eğitim Merkezi tarafından açılacak mesleki kurslara kayıtlar, 31 Ocak 2013 tarihinde sona eriyor. 1 Ocak tarihinde başlayan kayıtlara bugün itibarıyla 100 kişinin kayıt yaptırdığını belirten Siverek Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Murat Ornavak, 150 meslek dalında kurslar açtıklarını kaydetti. Normal bir iş yeri açılışı için ustalık belgesi gerektiğini aktaran Ornavak, bu konuda resmi kurumların gerekli itinayı göstermediğini savundu. Ustalık belgesi almak isteyenlerin, kendilerine başvuru yapmaları halinde kursların niteliğine göre 3 ve 4 yıl içerisinde ustalık belgesi alabileceğini söyleyen Ornavak, Temmuz ve Ağustos aylarında kayıtların yeniden alınacağını ifade etti.
Kadınların kuaförlük ve dikiş nakış kurslarına ilgi gösterdiğini vurgulayan Ornavak, "Erkekler ise en çok otomotiv ve marangozluk kursuna ilgi gösteriyor. Ayrıca son zamanlarda, inşaat işlerinde çalışanlar için yapı denetimleri şirketleri ustalık belgesi istediği için, inşaat kurslarına kayıtlarımız arttı" dedi.
(BY-SO-Y)

30.01.2013 16:44:32 TSI

Editör: Wan Haber