Erzurum Gençlik Hizemteleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, "Tüm birimlerimiz ve STK'larla birlikte Sarıkamış Şehitlerini Anama Yürüyüşü'ne hazırız"dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncülüğünde bu yıl 10 bin kişinin Sarıkamış Şehitleri'ni anma yürüyüşüne katılcağını ve bu rakamın 4 bin 750 kişisinin Erzurum'dan olacağını belirten Çintimar, "Şu anda Erzurum GHSİM olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Artık Pazar günü saat 06.00'da start alacak olan yolculuk saatini bekliyoruz" dedi.
ERZURUM'DAN 4 BİN 750 BAŞVURU YAPILDI
Aynı zamanda Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Koordinatörü olan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ilden şu ana kadar Gençlik Merkezlerine gençlik liderleri, STK'lar ve resmi kurumlar aracılığı ile 4 bin 750 kişinin Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Yürüşü'ne katılmak için başvuru yaptığını söyledi. Yürüyüş için en çok başvuru yapan il olduklarının altını çizen Çintimar, "Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın da katılacağı bu yürüyüş ilk kez bu kadar geniş katılımlı olacak. Her şeyimizle şu anda büyük yürüyüşe hazırız"dedi.
100 ARAÇ 100 LİDER
GHSİM Müdürü Fatih Çintimar, şu anda Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Erzurum Valiliği öncülüğünde 100'e yakın araç kiraladıklarını ve bu yüz araçta 100 liderin görev yapacağını söyledi. Çintimar, "Biz haftalar önce yaptığımız çalışmalarda sonrasında STK ve gençlik liderleri arasında 100 kişilik bir isim belirledik. Bu 100 kişi bulundukları araçlarda bulunanlara rehberlik edecekler" dedi.
Çintimar, Pazar günü Sarıkamış'a gidecekleri belirlenen noktalardan alacaklarını ve Erzurum GHSİM önünde toplanılacağını belirterek, "06 Ocak 2013 Pazar günü saat 06 itibari ile ilimiz protokolü öncülüğünde Sarıkamış'a hareket edeceğiz. Bu yürüyüşe katılacak olanlara Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından atkı, bere, Türk bayrağı ve Sarıkamış Şehitleri için hazırlanan kitap hediye edilecek"dedi.
Çintimar, bugünde liderlerle birlikte Sarıkamış'a giderek ön bir keşif yürüyüşü yapacaklarını sözlerine ekledi.
(ERZ-AT-Y)

31.12.2012 15:34:33 TSI

Editör: Wan Haber