Adana'da 2 yıl önce sevgilisi için evden kaçan 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları ileri sürülen 8 kişiye "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
15 yaşındaki E.E.'nin annesi Z.K. ile babası M.E. geçimsizlik nedeniyle boşandı. Baba M.E. yurt dışına giderken, küçük kız. annesiyle birlikte yaşamaya başladı. İlköğretim okulunu bitirdikten sonra okula devam etmeyen E.E. evden kaçtı. Anne, polis merkezine giderek kızının evden kaçtığını bildirip bulunmasını istedi. Küçük kız bir süre sonra eve döndü. Anne Z.K. bir gün sonra kızıyla birlikte polis merkezine giderek kızının eve döndüğünü bildirdi. Poliste, E.E., kaçtığı A.K.'nin kendisine tecavüz ettiğini ve bu kişiden şikayetçi olduğunu söylemesi üzerine küçük kızın 13 yaşındayken ilköğretim okuluna gittiği sıralarda yaşadığı tecavüz olayları ve erkeklere para karşılığı satılması da ortaya çıktı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen mağdur kız, psikolog gözetiminde verdiği ifadesinde isimleri tek tek söyledi.Polis, küçük kızın sevgilisi Y.A., M.D. (41) Y.E. (24), M.T. (19), O.G. (23), T.C.(18), A.K (25)ve H.A.K. (18) ile küçük kızı otoyolda erkeklere 30 lira karşılığında pazarladıkları iddia edilen H..B . (39) ile F.D. (23) gözaltına alındı.
E.E. polisteki ifadesinde, 2 yıl önce sevgilisi Y.A. ile kendi isteğiyle bazen de zorlamasıyla cinsel ilişkiye girdiklerini belirterek, "Daha sonra Y.A.'nin ilişki için benimle olduğunu anlayınca ayrıldım. Erkeklerin bazılarıyla para karşılığı kendi isteğimle bazılarıyla da zorla ilişkiye girdim. Kadınlar beni sattı" diyerek şikayetçi olmuştu. Şüpheliler ise suçlamayı kabul etmemişti.
Zanlılardan 8 erkeğe, "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar değişen hapis istemi ile dava açıldı. 2 kadın hakkında ise "Fuhşa aracılık etmek" suçundan 4'er yıla kadar hapis talep edildi.
(FKE-ÖK-Y)

14.01.2013 12:00:31 TSI

Editör: Wan Haber