Samsun'da girdikleri evdeki kıza cinsel tacizde bulunup altınları çaldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 1'i tutuklu 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanıklardan biri duruşma salonundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Canik ilçesinin bir köyünde yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen olayda, M.K.'nin evine giren zanlılar, silahla tehdit edip evde bulunan evlatlığı olay tarihinde 15 yaşında olan A.M.'nin gözlerini bağlayıp tacizde bulunup evdeki altınların çalınması olayına karışan 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık S.A.(31) ile tutuksuz olarak yargılanan E.M.(40) ve M.M.(24) duruşmada hazır bulundu.Suçunu itiraf edene S.A., "Ben hırsızlık suçundan cezaevinde yattım. E.M. ile 2005-2006 yıllarında cezaevinde tanıştım.Aynı koğuşta 2 yıl kaldık. Bu nedenle birbirimizi tanırız. Cezaevinden çıktıktan sonra arkadaşlığımız devam etti. E.M.'nin evinin karşı komşusu M.K.'nin evinde altın olduğunu öğrendik. Eve gittik. Evde bulunan evlatlığı A.M.'ye ben tacizde bulundum. Sonra altınları alıp evden ayrıldık. M.M. poşetle altınları E.M.'ye verdi. Daha sonra E.M.'nin samsun'da işyerinden ayrılıp kaçtığını öğrendim. Şusu bu şekilde kabul ediyorum" dedi.
Tutuksuz sanıklardan M.M. ise kendisine iftira atıldığını söyledi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen M.M, " S.A.'lara fındık toplamaya gittim. 15 gün kaldım. Benden yaşça büyük amcasının kızı ile gönül ilişkim oldu. S.A. bunu öğrendi ve bana kafayı taktı. Bu nedenle iftira atıyor" diye konuştu.
Üzerine atılan suçlamayı kabul etmediğini söyleyen E.M. ise, " Cezaevinden tanıştığım arkadaşım S.A., bizim köyde manitasının olduğunu söyledi.Adını söylemedi.Ben arkadaş olarak onu köye götürdüm.Köyün başında bıraktım.Kendim evime gittim.Daha sonra S.A.'nın ne yaptığını bilmiyorum.Olayı karakola götürüldüğümde öğrendim" dedi.
Mağdur A.M. ise olayla ilgili daha önce jandarmaya ifade verdiğini, tekrar aynı şeyleri anlatıp üzülmek istemediğini ifade ederek, sanıkların cezalandırılmaları istedi.
Evinden altınları çalınan ve evlatlığı taciz edilen M.K. de şikayetçi olduğunu söyledi.Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin raporuna göre, mağdur A.M.'nin donuk normal zeka düzeyinde performans gösterdiği ve cinsel istismar nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.
Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan E.M.'nin üzerine atılan suçun vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verdi. Duruşma salonunda polis tarafından gözaltına alınan E.M., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
(MAY-ÖK-Y)

11.12.2012 18:13:43 TSI

Editör: Wan Haber