Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı İpsala ve Dereköy gümrük sahalarında ayrı ayrı yapılan kontrollerde cinsel içerikli ilaç ve parfüm ele geçirildi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesi kontrollerini sıklaştırdı. İpsala Gümrük Sahası'nda yapılan kontrollerde piyasa değeri 9 bin 440 TL değerinde 1120 adet cinsel içerikli ilaç ele geçirilirken Dereköy Gümrük Sahası'nda ise 75 bin TL'lik 908 adet parfüm ele geçirildi.
İPSALA'DA 1120 ADET CİNSEL İÇERİKLİ İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ
Türkiye'den çıkış yapmak üzere 17 Aralık'ta İpsala Gümrük Sahası'na gelen Irak pasaportu hamili S. K. S. S. isimli şahıssın sürücülüğünü yaptığı Alman plakalı araçta yapılan X-RAY taramasında şüpheli yoğunluk tespit edildi. İpsala Gümrük Müdürlüğü ve İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından araçta yapılan detaylı aramada, stepne lastik içerisinde 9 bin 440 TL değerinde, toplamda 1120 adet cinsel içerikli ilaç ele geçirildi.
Konuyla ilgili olarak Iraklı şahıs İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
DEREKÖY'DE 908 ADET YABANCI MENŞELİ PARFÜM ELE GEÇİRİLDİ
Kırklareli il sınırları içerisinde bulunan Dereköy Gümrük Sahası'nda ise yabancı menşeli parfüm ele geçirildi. 15 Aralık günü Türkiye 'den Bulgaristan'a çıkış yapmak üzere Dereköy Gümrük Sahası'na gelen Bulgar vatandaşı N. K. K. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı Bulgar plakalı araç, görülen şüphe üzerine Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ve Dereköy Gümrük Müdürlüğü personeli tarafından arandı. Yapılan arama sonucu aracın bagaj kısmında siyah çantalar içerisinde çeşitli markalarda 908 adet yabancı menşeli parfüm ele geçirildi. Ele geçirilen parfümlerin piyasa değerinin 74 bin 821 TL değerinde olduğu tespit edildi.
Konuyla ilgili olarak araç sürücüsü N. K. K. ile araçtaki bir diğer Bulgar uyruklu M. E. S. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
(ORA-ÖK-Y)

19.12.2012 12:51:49 TSI

Editör: Wan Haber