Çanakkale'de dün boşandığı eşini ve çocuğunu yaraladıktan sonra intihar eden şahsın biriken 7 bin liralık nafaka borcunu ödemeyince tutuklandığı, olay günü sabah sayımından sonra izin alarak dışarı çıktığı öğrenildi.
Fırıncılık yapan 45 yaşındaki Hasan Atıcı ile eşi Cahide Gül, şiddetli geçimsizlik sebebiyle 2011 yılında boşandı. Mahkemenin; eşine 250 TL, oğlu Ahmet'e ise 100 TL nafaka ödemesine karar verdiği Atıcı, bugüne kadar hiç ödeme yapmadı. Biriken 7 bin liralık nafaka borcu üzerine hakkında tutuklama kararı çıkarılan Atıcı, yakalanarak Çanakkale Açık Cezaevi'ne konuldu.
Cezaevine giren Atıcı'nın dün sabah cezaevinde sayıma katılıp izinli olarak çarşıya çıktığı belirlendi. Gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonrası intihar eden Atıcı, cezaevindeki öğle sayımına katılmayınca kayıtlara 'firari' olarak geçti. Olayı soruşturan jandarma ekipleri, GBT kayıtlarında tutuklu olduğu anlaşılan Hasan Atıcı'nın vefat haberini cezaevi idaresine bildirince olay ortaya çıktı.

MAHKEME, "ÇOCUĞUNU GÖREBİLİRSİN" DEMİŞ
Bu arada çocuğunu göremediği için saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Atıcı'nın oğlunu görmesi için mahkeme kararı olduğu da ortaya çıktı. Mahkeme'nin; Atıcı'nın her ayın 1 ve 3. haftaları cumartesi günleri, her yıl dini bayramların 1. ve 3. günleri ile her yılın temmuz ayında 1 ay oğlunu görebilmesine hükmettiği ancak şahsın bu haktan yararlanmadığı öğrenildi.
Babasının tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralanan küçük çocuk ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Cahide Gül'ün ise tedavisi sürüyor.
(CA-MŞ-GS-Y)

06.02.2013 15:54:07 TSI

Editör: Wan Haber