Çin'in başkenti Pekin'de Bahar Şenliği heyecanı Tapınak Fuarlarında devam ediyor.
Çin'de geçen hafta girilen yeni yıl sonrasında şenliğe özel olarak kurulan Tapınak Fuarlarında, yediden yetmişe herkes eğlenmenin tadını çıkarıyor. Bahar Şenliği süresince, Tapınak Fuarları (Miao hui), kentlerin tarihi veya turistik açıdan önemli mekanlarında kuruluyor. Toplumun her kesiminden insanlar, bu fuarlara katılarak alışveriş yapıyor, yemeklerin tadına bakıyor ve eğleniyor.
Geçmişi çok eskilere dayanan Tapınak Fuarları, Bahar Şenliğinin en önemli sembolleri arasında yer alıyor. Çinliler, bir hafta süren uzun tatilde, yaşadıkları yere en yakın fuar alanına giderek doyasıya eğleniyor. Fuar alanlarında, envai çeşit yiyecek ve hediyelik eşya standının yanı sıra çeşitli yarışmaların düzenlendiği oyun alanları ve lunaparklar bulunuyor.
Tapınak Fuarlarında son yıllarda yiyecek stantları arasında döner de bulunuyor. Türk döneri adıyla satılan ekmek arası dönerler Çinliler tarafından büyük rağbet görüyor.
Aslen Guangdong eyaletinden olan Wang çifti, Bahar Şenliğini bu kez memleketlerine dönmeyerek Pekin'de geçirdiklerini belirtti. Pekin Chaoyang Park'ta düzenlenen Tapınak Fuarı'na ilk kez geldiklerini söyleyen Wang Xie, "Şenlik alanında şarkılar söyleniyor, danslar ediliyor. Çok güzel, çok eğlendik. Yeni yılı kutlamak için eve dönmedik, buraya geldik" diye konuştu.
26 yaşındaki Cao Ying adlı Pekinli vatandaş ise, "Her yıl Tapınak Fuarlarına geliyorum. Hava çok soğuk olmasına rağmen, herkes çocuklarını da alıp buraya geliyor. Buradaki ortam çok sıcak" dedi.
(CÖ-CTŞ-GS-D)

16.02.2013 10:32:55 TSI

Editör: Wan Haber