Bursa'nın Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) tarafından düzenlenen Dünya Konseyi üoplantısına katılmak üzere gittiği Senegal'den döndü.
Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) tarafından 4-6 Aralık 2012 tarihlerinde Senegal'in Dakar şehrinde düzenlenen UCLG Dünya Konseyi toplantısına ve 6. Afrika Kentler Zirvesi'ne katıldığını söyledi. Cingil, toplantıda doğrudan yerel yönetimleri etkileyen uluslararası gündemin önemli konuları üzerine siyasi tartışmaların yapıldığını ifade etti.
Dünya Konseyi toplantısının ardından Türkiye-Senegal İş Forumuna da katılan Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil daha sonra Türk heyeti ile birlikte 6. Afrika Kentler Zirvesi'ne iştirak etti. Cingil, Afrika'da yerel yönetişim ve yerelleşme üzerine kurulmuş önemli bir diyalog platformu olan 6.Afrika Kentler Zirvesi'nin temasının "Bölgelerinden Yola Çıkarak Afrika'yı İnşa Etmek" olduğunu, toplantı süresince Afrikalı meslektaşları ile bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduklarını söyledi.
(MŞ)

11.12.2012 18:14:30 TSI

Editör: Wan Haber