Çin, ejderha yılını geride bıraktı ve yılan yılına 'merhaba' dedi. Ülkede yeni yıl coşkusu, Türkiye'den Anadolu Ateşi dans topluluğu ile zirve yaptı.
1 milyardan fazla insanın yaşadığı Çin'de yeni yıl coşkusu yaşanıyor. Ay takvimine göre hesaplanan yeni yıl, ülkede görkemli törenlerle karşılandı. Çin'in dört bir yanında havai fişek gösterileri yapıldı ve Bahar Bayramı olarak da adlandırılan yeni yıl kutlandı.
Özellikle başkent Pekin'de artan hava kirliliği sebebiyle havai fişeklerin satışı ve patlatılabileceği mekânlarla sıkı denetimler yapıldı.

YENİ YILA ANADOLU ATEŞİ DAMGASI
Milyonlarca Çinli ise, Çin Merkez Televizyonu CCTV'nin yılbaşı özel programını izledi. 1983 yılından beri yayınlanan ve Çin'de Bahar Bayramı geleneklerinden biri haline gelen CCTV Yılbaşı Gala Programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Çin halkını ekran başına kilitledi.
Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanan CCTV'nin özel gösterisinde, ülkenin en önemli şarkıcıları, dansçıları ve komedyenlerinin yanı sıra, farklı ülkelerden yıldızlar da yer aldı. CCTV'de bu yıl bir ilk yaşandı ve programa Türkiye'den Anadolu Ateşi dans topluluğu katıldı.
Gittikleri her ülkede izleyicilerin beğenisini kazanan Anadolu Ateşi, canlı yayında izleyenleri adeta büyüledi.
CCTV mikrofonlarına konuşan Anadolu Ateşi başdansçısı Güven Saniye Sinem, "Bu denli büyük bir televizyon programı için burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. Bu sahnede yer aldığım için gurur duyuyorum" dedi.
Çin takvimi, "fare, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, koç, maymun, horoz, köpek ve domuz" yıllarından oluşuyor.
(CÖ-OK-D)

09.02.2013 22:40:34 TSI

Editör: Wan Haber