PEKİN - Güney Kore'li şarkıcı PSY ile dünya gündemine oturan "Gangnam style" dan sonra, şimdi de Çin'de son birkaç gündür "uçak gemisi style" trendi yaşanıyor.

Çin devlet televizyonu CCTV'de yer alan haberde, ülkenin ilk uçak gemisi olan Liaoning'in savaş uçakları ile gerçekleştirdiği deneme seferi görüntülerine yer verildi; en dikkat çeken kare ise uçakların kalkışlarına uçuş izni veren görevlilerin çömelerek yaptıkları ve kalkış anlamına gelen el hareketi oldu.

Çin'de yediden yetmişe halkın uçaklara "kalkış izni" hareketi yapan görevlileri taklit etmesi, ülkede yeni bir trend başlamasına sebep oldu. Mutfak, yatak odası, okul, salon ve bilgisayar başında resmi görevlilerin yaptığı hareketin aynısını taklit eden ve fotoğraflayan Çinliler, ortaya çıkan renkli görüntüleri mikroblog sitelerinde paylaştı.

Başlarına taktıkları kasketler ve kıyafetlerinin arkasına yazdıkları "Qi fei" kalkış karakterleri ile çektikleri fotoğrafları yayınlayan kullanıcıların görüntüleri ülkede en çok tıklanan videolardan biri olmayı başardı.




CİHAN

Editör: Wan Haber